ABB:s Europafack möttes i Ludvika

2013-04-17 - Under tre dagar samlades ABB:s Employees Council Europe, ECE, i Ludvika.
Under tre dagar samlades ABB:s Employees Council Europe, ECE, i Ludvika för årets första möte. ECE består av fackliga representanter från de europeiska länder där ABB har verksamhet och träffas två gånger per år. Samtidigt tar de tillfället i akt att besöka ABB-verksamheter i olika länder för att få en bättre bild av hur arbetsförhållandena är i de olika länderna.

I Ludvika inleddes besöket med verkstadsvisningar. De fick se hur de stora krafttransformatorerna som levereras världen över tillverkas, och även produktionen av lindningskopplare som kan ses som transformatorns växellåda. Man gjorde också ett besök i världens största provhall för utrustning för ultrahöga spänningar.

ABB Employees Council Europe met in Ludvika in April 2013. ECE, ABB Employees Council Europe, tillsammans med representanter från ABB-ledningen


Andra dagen höll de fackliga representanterna sitt konstitutionella möte för att välja nya delegater för den kommande fyraårsperioden. Såväl ordföranden Wilhelm Kuper från Tyskland som vice ordföranden Eva-Lena Petterson från Sverige omvaldes på sina poster.

Den tredje och sista dagen anslöt representanter från ABB-ledningen, och ett nytt avtal, Voluntary Agreement, undertecknades av personaldirektör Gary Steel, Wilhelm Kuper och Eva-Lena Pettersson. Enligt det nya avtalet är ECE en kanal för strategisk information till ABB:s europeiska medarbetare men också en konsultationspartner för dialog och utbyte av åsikter. Mötesdeltagarna fick strategiska framåtblickar från några av ABB:s globala områden.

FAKTA
ABB Employees Council Europe bildades 1987 genom ett avtal mellan ABB och de fackliga organisationerna inom ABB i Europa. Grunden är ett EU-direktiv.

Sök