ABB käynnistää Strömberg Parkin teollisuuspuiston kehittämishankkeen

2014-09-15 - ABB on käynnistänyt Strömberg Parkin teollisuuspuiston kehittämishankkeen Vaasassa. Tavoitteena on löytää uusia ideoita alueen vetovoimaisuuden ja toimivuuden parantamiseksi.”Strömberg Park mielletään edelleen Vaasassa suljetuksi alueeksi, vaikka alueen portit ovat olleet kaikille avoimia jo vuosikymmeniä. Kehittämishankkeella etsimme ennakkoluulottomasti uusia näkökulmia alueen profiilin nostamiseksi ja kehittämiseksi”, kiinteistöjohtaja Timo Lahtinen ABB:ltä sanoo.

Strömberg Park on pääasiassa ABB:n liiketoimintayksiköiden käytössä. ABB myös vuokraa tiloja muille toimijoille. Yli 72 hehtaarin kokoisella puistoalueella työskentelee yli 3000 henkilöä.

Alueen suunnittelua valmistellaan arkkitehtitoimisto Helsinkizurichin vuorovaikutteisella Urban Design Management (UDM) -hankekehitysmenetelmällä, jonka mukaisesti hankkeen osapuolia ovat kaikki alueen tulevaisuudesta kiinnostuneet. Hanketta varten on perustettu oma blogipalvelu strombergpark.tumblr.com, jonka kautta löytyy ajantasaista tietoa hankkeesta sekä mahdollisuus antaa ehdotuksia ja kommentteja suunnittelun tueksi.

Strömberg Parkin teollisuuspuiston rakentaminen käynnistyi 1940-luvulla Alvar Aallon suunnitteleman asemakaavan mukaisesti. Alueen viimeisin uudisrakennus on 80-luvulta.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden sekä liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 145 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 400.

HakuYHTEYDENOTTO