ABB og kinesiske BYD danner global allianse innen energilagring

2014-09-05 - ABB styrker båndene til BYD, Kinas ledende energilagringsselskap og pioner innenfor elektriske kjøretøy.

ABB og BYD kunngjorde i dag et strategisk samarbeid for å i fellesskap utvikle nye løsninger for energilagring basert på komplementær kompetanse.

ABBs ledende løsninger for energilager i kraftnett, lading av elbiler og integrerte marinesystemer, kombinert med BYDs kunnskap innenfor batteriteknologi, kan i stor grad løse globale energilagringsbehov. Dette samarbeidet vil sette fart i innføringen av nye løsninger for lading av elbiler, muligheten for å kombinere fornybar energi med energilager i og utenfor kraftnettet, samt batteri- og energilagringsløsninger for det raskt voksende marinesegmentet.

- Vi er glade for å få muligheten til å bygge videre på vår felles fremgang, ved å utvide vårt utmerkede samarbeid med BYD. Samarbeidet vil bringe to ledende selskaper med svært komplementær kompetanse og markedsadgang for elektrisk energilagring tettere sammen, sier Ulrich Spiesshofer, ABBs konsernsjef. - Med dette neste skrittet leverer vi på vårt løfte:" Power and Productivity for a better world" innen kraftbransjen, industri og transport og infrastruktur, sier han.

Samarbeidet fokuserer på følgende programmer:
  • Nettilknyttet energilagring
  • Mikronett applikasjoner
  • Solenergi
  • Marineapplikasjoner

ABB er verdensledende innen kraftelektronikk og energilagringssystemer for kraftselskaper, industri, transport og infrastruktur. I 2014 introduserte ABB sine likestrøms hurtigladere i Kina, som leveres sammen med elbilen Denza, som er utviklet av BYD i joint venture med Daimler.

ABB er et ledende selskap innen kraft- og automasjonsteknologi, som gjør det mulig for kundene å øke produktiviteten samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen. ABB har et bredt spekter av virksomhet i Kina, inkludert R & D, produksjon, salg og service, med 19.000 ansatte, 36 lokale bedrifter, og et omfattende salg og service nettverk over 90 byer.

BYD er en ledende, høyteknologisk bedrift i Kina som har spesialisert seg på informasjonsteknologi, som oppladbare batterier, mobiltelefoner, IT-komponenter og montasje. De produserer også tradisjonelle og elektriske biler og nye energiprodukter med unike teknologier, som for eksempel solkraftverk, energilagring, LED-lys, elektriske gaffel-trucker og andre ting. BYD sysselsetter mer enn 180.000 ansatte og eier 12 næringsparker over hele Kina, totalt 15.000.000 kvadratmeter i Shenzhen, Beijing, Shanghai, Xi'an, Changsha, Huizhou og Nanjing. De har avdelinger og kontorer rundt om i verden, inkludert USA, Europa, Japan, Hong Kong og andre regioner.

SøkKONTAKT OSS