ABB nimittää uusia hallituksen jäseniä

2018-01-11 - Tulevassa varsinaisessa yhtiökokouksessa 29.3.2018 kaikki ABB:n hallituksen jäsenet asettuvat uudelleen ehdolle, paitsi Ying Yeh ja Louis R. Hughes, jotka ovat päättäneet olla pyrkimättä uudelle kaudelle. Lisäksi hallitus on nimittänyt kolme uutta ehdokasta hallituksen jäseniksi. He ovat Jennifer Xin-Zhe Li, Baidun entinen talousjohtaja ja nykyinen Baidu Capitalin johtaja, Geraldine Matchett, Royal DSM:n globaali talousjohtaja ja Gunnar Brock, Atlas Copco Groupin entinen pääjohtaja. Osakkeenomistajat valitsevat äänestyksellä hallituksen jäsenet varsinaisessa yhtiökokouksessa.

“Nimitämme mielellämme Jenniferin, Geraldinen ja Gunnarin ehdolle ABB:n hallitukseen”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Peter Voser. ”Jokaisella näistä poikkeuksellisen kyvykkäistä henkilöistä on tehtävään sopivaa, pitkää kokemusta ja harkintakykyä. Haluan kiittää Ying Yehiä and Lou Hughesia heidän erinomaisesta työstään ABB:n hallituksessa. Lou on ollut Finance, Audit and Compliance -komitean puheenjohtaja ja palvellut hallitusta pitkään, mistä olemme hyvin kiitollisia.”

Jennifer Xin-Zhe Li aloitti Baidu Capitalin johtajana vuonna 2017. Tätä ennen hän toimi Baidun, Inc.:in talousjohtajana ja useissa talouden johtotehtävissä General Motorsissa. Hän on suorittanut MBA-tutkinnon Brittiläisen Kolumbian yliopistossa.

Geraldine Matchett on ollut Royal DSM:n globaali pääjohtaja vuodesta 2014 lähtien. Aiemmin hän toimi SGS S.A.:n globaalina talousjohtajana Sveitsissä. Hän on suorittanut ylemmän tutkinnon kestävässä kehityksessä Cambridgen yliopistossa.

Gunnar Brock on työskennellyt aikaisemmin pääjohtajan tehtävissä Atlas Copco Groupissa, Thule Internationalissa, Tetra Pak Groupissa ja Alfa Laval Groupissa. Tällä hetkellä hän toimii Mölnlycke Health Care AB:n ja Stena AB:n hallituksien puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä mm. Patricia AB:ssä ja Investor AB:ssä, joka on ABB:n suurin osakkeenomistaja. Hänellä on MBA-tutkinto Tukholman kauppakorkeakoulusta.

ABB:n ehdolle asettamien ehdokkaiden valinta nostaisi hallituksen jäsenten lukumäärän 10:stä 11:een.

HakuYHTEYDENOTTO