ABB:n teknologia vauhdittaa kaapelihissin kulkua Saksan korkeimmalle huipulle

2017-12-21 - ABB:n huippuluokan moottorit ja taajuusmuuttajat takaavat Saksan korkeimmalle vuorenhuipulle vievän ennätyksiä rikkovan gondolihissin turvallisuuden ja luotettavuuden. Zugspitzen uuden hissijärjestelmän moottorit on valmistettu ABB:llä Vaasassa.Pitkä jonotus Saksan korkeimmalle vuorenhuipulle pääsemiseksi saattaa nyt olla historiaa, sillä uusi hissi kykenee kuljettamaan 580 matkustajaa tunnissa Saksan korkeimmalle vuorenhuipulle Zugspitzelle Baijerin Alpeilla. Järjestelmä korvaa 50 vuotta vanhan Eibsee-kaapelihissin ja helpottaa Eibseen tunnetusti pitkiä odotusaikoja kuljettamalla lähes kolmikertaisen määrän matkustajia tunnissa.

Lisäksi tänään avattu ABB:n teknologialla varustettu uusi kaapelihissijärjestelmä rikkoo kolme kaapelihissien maailmanennätystä: sillä on 127 metrin korkuinen teräspylväs, hissijärjestelmän korkeusero on 1 950 metriä ja se kulkee vuoren juurelta huipulle 3 213 metrin matkan.

Tämä ainutlaatuinen huipputeknologiaan perustuva projekti on jatkoa ABB:n menestystarinalle Alppien kuljetushaasteiden ratkomisessa. ABB:llä on vankka kokemus turvallisten, luotettavien ja energiatehokkaiden kuljetusjärjestelmien toimittamisesta hyvin vaihteleviin ja vaikeisiinkin sääolosuhteisiin. Esimerkiksi suurin osa Sveitsin köysi- ja tuolihisseistä kulkee ABB:n teknologialla.