ABB og HPE gjør industrianlegg mer intelligente

2017-12-06 - Samarbeidet vil gi aksjonerbar innsikt på tvers av produksjonsanlegg, dataskyen og lokale driftssentre for høyere produktivitet og innovasjon.ABB og HPE samarbeider om smartere og sikrere it-løsninger for industri, transport, kraft og datasentre.

ABB og Hewlett Packard Enterprise (HPE) har inngått et strategisk partnerskap som kombinerer ABBs industriledende digitale portefølje, ABB AbilityTM, med HPEs innovative, hybride it-løsninger. Partnerskapet vil gi kunder løsninger som genererer aksjonerbar innsikt fra store mengder industridata for å øke effektiviteten og fleksibiliteten av driften og skape konkurransekraft.

Kundene vil dra fordel av ABBs bransjeekspertise innen driftsteknologi og HPs lederskap i informasjonsteknologi. ABB og HPE vil levere felles industriløsninger som slår sammen drifts- og informasjonsteknologi som konverterer industridata til innsikt og automatisk aksjon og kombinerer skyplattformer som Microsoft Azure med it-systemer i datasentre og nærmere de aktuelle anleggene, såkalt edge computing. Den rette miksen av it-plattformer vil akselerere databehandlingen i industrianlegg og samtidig muliggjøre effektiv styring av industriprosesser på tvers av lokasjoner.

- Det strategiske partnerskapet markerer det neste nivået i industriens digitale skifte. Sammen vil vi tilby intelligens fra skybaserte løsninger for bruk lokalt på industrianlegg og datasentre for økt oppetid, hastighet og utbytte, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer.

– ABB og HPE vil levere løsninger som omfavner all databehandling som virksomheter trenger i dag.

Banebrytende allianse
Med en installert base på 70 millioner oppkoblede enheter, 70 000 digitale styringssystemer og 6000 virksomhetsstyringsløsninger er ABB en pålitelig leder for industrien og har gjennom fire tiår skapt digitale løsninger for kundene. HPE er på sin side en global leder som hjelper kundene med å optimalisere sine it-miljøer med sikre, programvaredefinerte teknologier for sømløs integrasjon på tvers av tradisjonell informasjonsteknologi, ulike åpne og private dataskyer og intelligente, distribuerte løsninger som driver forretningsresultater.

- Denne alliansen mellom to globale ledere er enestående i bredde og dybde og vil bli banebrytende for fremgangen innen tingenes industrielle internett (IIoT), sier Meg Whitman, konsernsjef for HPE.

- Sammen med ABB vil vi skape en digital, industriell fremtid hvor alt blir håndtert av datamaskiner, utstyre maskiner med intelligens for å samarbeide, gjøre anlegg fleksible for å tilpasse seg behovsendringer og muliggjøre at globale leveransekjeder umiddelbart reagerer på hendelser. Partnerskapet vil skape spennende forretningsmuligheter for våre felles kunder.

For å levere en helhetlig opplevelse for kundene vil ABB-HPE-partnerskapet inkludere innovasjonssamarbeid, felles utvikling, ditto markedsprofilering og tjenester.

Analysebyrået IDC spår at globale investeringer i tingenes internett vil vokse til 1,4 billioner dollar (rundt 12 billioner kroner) i 2021 fra om lag 800 milliarder dollar (ca. 7 billioner kroner) i 2017. De største investeringene gjøres innenfor områder som produksjon, transport og kraft. For å få glede av mulighetene i tingenes internett investerer selskaper i nye løsninger som digitaliserer industrielt utstyr og integrerer det med sitt generelle it-miljø. ABB-HPE-samarbeidet bidrar til å akselerere dette skiftet.

Databehandling hvor det trengs
Å kjøre datainnsamling, analyse og styringsprosesser nær industriutstyret bidrar til å unngå forsinkelser og øke sikkerheten og påliteligheten som forbindes med datakommunikasjon med fjerntliggende it-systemer. ABB og HPE vil sammen utvikle, tilby og betjene digitale industriløsninger som vil hjelpe kunder å:

  • skape dyp innsikt og automatisk aksjon fra industridata – ved å kjøre AbilityTM–applikasjoner på virksomhetens it-systemer nær industriutstyret for å akselerere behandlingen av store datamengder, og
  • administrere og styre industrielle prosesser på tvers av leveransekjedene – ved å bygge på hybride it-løsninger for sømløse opplevelser fra forskjellige it-systemer for å gjøre kritiske data tilgjengelig på tvers av ulike anlegg.
Partnerskapet vil gjøre det mulig å kjøre ABB Ability™-løsninger på hybridplattformer som HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack, som gjør at kundene kan installere applikasjoner på foretrukket anlegg – på HPE-infrastruktur i industrianlegg og datasentre eller i dataskyer på Microsoft Azure – for å møte spesifikke krav om ytelser, sikkerhet eller samhandling på tvers av anlegg.

ABB og HPE vil også levere felles løsninger for datasentre, inkludert:
  • datasenterautomatisering – som muliggjør at kraft, kjøling og byggautomatiseringssystemer automatisk tilpasser seg endrede it-behov eller hendelser. Til dette vil ABB og HPE integrere ABB AbilityTM Data Center Automation som styrer, overvåker og optimaliserer virksomhetskritisk datasenterinfrastruktur med HPE OneView, HPEs it-infrastruktur automatiseringsprogramvare.
  • "secure edge data center" - spesielt designet for å kjøre i krevende industrimiljøer, som bringer virksomhets-it-løsninger nærmere datainnsamling og maskinstyring. Denne løsningen blir utviklet i samarbeid med ABB, HPE og Rittal, verdens største produsent av it-rack og -skap. Dette vil bli hyllevareløsninger for industrikunder som muliggjør sanntidsinnsikt og –aksjon.
ABB og HPE demonstrerte de første fellesutviklede løsningene og prototypene på en konferanse i Madrid i slutten av november.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 136 000 ansatte. www.abb.no

Hewlett Packard Enterprise er et industriledende teknologiselskap som gjør at kundene kan gå lengre, raskere. Med industriens mest omfattende portefølje, fra dataskyer til datasentre til kontorplassen, bidrar selskapets teknologi og tjenester til å gjøre globale kunders informasjonsteknologi mer effektiv, mer produktiv og sikrere.

For mer informasjon, kontakt:
Media Relations:
media.relations@ch.abb.com
Tlf.: +41 43 317 7111
ABB Ltd.
Affolternstrasse 44
8050 Zürich, Switzerland

Søk