ABB fortsätter sponsra Västeråsidrotten via ABB Arena – pengarna går direkt till föreningarna

2017-04-21 - ABB fortsätter stötta Västeråsidrotten i ytterligare tio år genom att förnya avtalet som namnsponsor till ABB Arena, multiarenan i Västerås.

ABB sponsrar idrotten på Rocklundaområdet i Västerås med ett unikt avtal som direkt gynnar idrotten. År 2007 slöts ett avtal mellan ABB, Västerås stad och Rocklunda Sport & Event värt flera miljoner kronor och som löpte till 2016. Avtalet förnyas nu och sträcker sig fram till 2026. Summan är fortsatt värd flera miljoner kronor.

ABB Arena i Västerås.


Affären innebär att intäkterna går direkt till elva idrottsföreningar som är verksamma på Rocklundaområdet och till deras ungdomsverksamhet. Det nya avtalet har också en tydlig CSR-inriktning (Corporate Social Responsibility), med ökat fokus på samhällsansvar. Bland annat ska föreningarna gemensamt anordna ”Prova på-dagar” för ungdomar, informationsträffar om arbetsmarknadskunskap och föreläsningar i skolorna om att minska utanförskap, mobbning och användandet av droger.

”Vi tycker att det är viktigt med idrott, hälsa och motion för alla. Genom att sponsra ABB Arena stöttar vi direkt idrottsföreningarna och deras ungdomsverksamhet och samtidigt bidrar vi till Västerås stad och en idrottsprofil. Mycket bra också med ökat fokus kring samhällsansvar där alla kan bidra”, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

Johan Söderström, vd för ABB Sverige.
Två arenor
ABB Arena består av två anläggningar – en ishockeyarena med plats för 4 902 åskådare (ABB Arena Nord) och en inomhusbandyarena med plats för 9 000 åskådare (ABB Arena Syd).

Kort om avtalet
Rocklundas anläggningar ägs av Rocklunda Fastigheter AB som hyr ut de olika arenorna till Västerås stad vilken i sin tur hyr ut arenorna till nyttjande föreningar. Rocklunda Sport & Event, som är avtalspart till ABB, är ett bolag som ägs av elva idrottsföreningar och innehar rätten att namnsätta arenorna och även rätten att uppbära de avtalade intäkterna från avtalet.

Rocklunda Sport & Event AB ägs av elva idrottsföreningar — VSK Bandy, Tillberga Bandy Västerås, VSK Fotboll, IFK Västerås Fotboll, Gideonsbergs IF, VästeråsIrsta HF, VästeråsIrsta HF Ungdom, VästeråsIrsta HK, IFK Västerås Konståkningsklubb, VIK Hockey Västerås och VIK Hockey Ungdom.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar, motorer och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

För mer information kontakta:
ABB Sverige
Christine Gunnarsson, presschef
Tel. 021- 32 32 32
press@se.abb.com

Sök