ABB avduker ny samhandlingsrobot i YuMi-familien

2017-12-01 - ABB presenterer sin enarmede samhandlingsrobot. Den bygger på suksessen med YuMi, verdens første virkelige, toarmede samhandlingsrobot, og kombinerer industriledende egenskaper med et vesentlig mindre fotavtrykk.Per Vegard Nerseth (t.v.) og Sami Atiya under presentasjonen av det nyeste YuMi-familiemedlemmet på iREX i slutten av november.

ABB viser sin nyeste samhandlingsrobot, nå en enarmet utgave, på International Robotics Exhibition (iREX) i Tokyo. Som navnet antyder, er samhandlingsroboter designet for å arbeide sammen med mennesker i produksjonen for å øke produktiviteten og støtte overgangen til masseprodusert skreddersøm. Den nye, enarmede roboten lanseres offisielt i 2018.

Som YuMi, en sammenstillingsrobot for mindre komponenter som så dagens lys i 2015, får den nye roboten en nyttelast på 500 gram. Takket være det kompakte designet kan den enkelt integreres i eksisterende produksjonslinjer og øke produktiviteten. Den nye roboten kan programmeres ved å lede den gjennom bevegelsene den skal utføre. Det eliminerer behovet for spesialopplæring av operatørene.

Eksepsjonelt allsidig
- YuMis suksess har overgått våre forventninger. Den ble opprinnelig designet for sammenstilling av mindre deler, men har vist seg å være eksepsjonelt allsidig. Den kan løse Rubiks kube, lage sushi, pakke inn gaver og dirigere et orkester. Basert på YuMis enorme suksess forventer vi at vår nye, enarmede robot skal bli like godt mottatt, spesielt siden den har blitt utviklet på forespørsel fra kundene, sier Sami Atiya, leder for ABBs divisjon Robotics and Motion.

- Vi fortsetter å bygge opp vår portefølje med samhandlingsroboter, forteller Per Vegard Nerseth, leder for ABBs robotvirksomhet.

- Den nyeste roboten er et lenge imøtesett tillegg til morgendagens fabrikker, som gjør at våre kunder kan vokse og lykkes med masseprodusert skreddersøm. Å kombinere roboten med våre ABB Ability™ digitale løsninger vil gjøre det mulig for våre kunder å løfte effektivitet og pålitelighet til neste nivå.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 136 000 ansatte. www.abb.no

For mer informasjon, kontakt:

ABB Media Relations
E-post: media.relations@ch.abb.com
Tlf.: +41 43 317 71 11
ABB Ltd.
Affolternstrasse 44
8050 Zürich
Switzerland


SøkKONTAKT OSS