Suomen ABB:lle yli 20 miljoonan dollarin pääavaus uuteen markkinaan

2013-11-15 - Suomen ABB toimittaa hukkalämmön talteenottojärjestelmät neljääntoista konttialukseen kiinalaisille Dalian Shipbuilding Industry Co Ltd sekä New Times Shipbuilding Co Ltd telakoille. Kauppa on Suomen ABB:n päänavaus sekä konttilaivapuolella että uuden teknologian toimittamisessa.Hukkalämmön talteenottojärjestelmä lisää konttialusten tehoa ja vähentää polttoainekustannuksia. Alusten propulsiojärjestelmissä noin 50 prosenttia polttoaineesta saatavasta energiasta menee hukkaan, kun moottori muuntaa sen mekaaniseksi tehoksi. Hukkalämmön talteenottojärjestelmällä osa polttoaineen häviöenergiasta saadaan talteen ja muunnetaan sähköksi. Energiankäytön tehostaminen vähentää myös hiilidioksidipäästöjä.

”Päänavaus uuteen markkinaan, konttilaivoihin on jatkumoa menestyksekkäälle syksylle meriteollisuuden ratkaisujen toimittamisessa. Tilaukset ovat myös osoitus ABB:n ja asiakkaiden sitoutumisesta laivojen energiankäytön tehostamiseen sekä alusten ympäristöystävällisyyden parantamiseen”, liiketoimintajohtaja Juha Koskela ABB:ltä sanoo.

Konttialukset rakennetaan China International Marine Containers Co:lle ja Mediterranean Shipping Co S.A:lle (MSC). Alukset toimitetaan vuonna 2015 ja 2016 ja ne palvelevat pitkäaikaisen rahtaussopimuksen puitteissa MSC:tä.

ABB:n Marine & Cranes -yksikkö Helsingin Vuosaaressa kehittää sähköistys- ja automaatioratkaisuja meriteollisuuden tarpeisiin. Yksikön keihäänkärkituote on sähköinen Azipod®-propulsiojärjestelmä. Suomen ABB:n yksikkö vastaa maailmanlaajuisesti meriteollisuuden ratkaisujen kehittämisestä ABB:llä.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 150 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 500.

Seuraa ABB:tä

Seuraa meitä TwitterissäTutustu ABB:hen SlidesharessaSeuraa meitä FacebookissaKatso videoitamme YouTubessa