ABB og Kawasaki samarbeider om samhandlingsroboter

2017-11-29 - Verdens første samarbeid som setter såkalte “cobots”, samhandlingsroboter, under lupen for å utvikle en felles, industriell tilnærming til sikkerhet, programmering og kommunikasjon.ABBs samhandlingsrobot YuMi jobber trygt i tospann med mennesker.

ABB og Kawasaki Heavy Industries, to globale industriautomatiserings- og robotleverandører går sammen for å dele kunnskap og profilere fordelene med samhandlingsroboter, spesielt typen med to armer. Samarbeidet starter umiddelbart.

Begge robotprodusentene vil videreføre produksjon og markedsføring av egne robotløsninger og samtidig samarbeide om felles teknologi og å skape bevissthet rundt muligheter som teknologien gir. Dette inkluderer opplæring av beslutningstagere, ikke-offentlige organisasjoner og allmenheten om fordelene ved samhandlingsautomatisering og å skape en enhetlig tilnærming til sikkerhet, programmering og kommunikasjon.

Samhandling mellom mennesker og roboter, maskiner og prosesser blir stadig viktigere ettersom produksjonen i mange industrier har gått fra store volum med liten variasjon til små volum med stor miks. Det betyr store variasjoner og økt menneskelig inngrep i produksjonen. Samhandlingsautomatisering sørger for at både mennesker og roboter kan bidra med sin unike styrker – mennesker med prosesskunnskap, innsikt og improvisasjon, mens roboter byr på grenseløs utholdenhet for gjentatte oppgaver.

Rask utvikling
Det nye samarbeidet strekker seg over landegrenser, med ABB som Europas største robotprodusent og Kawasaki som en av Asias industrigiganter.

- Omfanget og hastigheten av endringene i robotindustrien i dag er nesten utrolig, sier Per Vegard Nerseth, leder for ABBs robotvirksomhet.

- Utover teknologiene bak samhandlingsautomatisering er det også behov for innovative måter å jobbe sammen på og utvikling av felles tilnærminger for sikkerhet, programmering og kommunikasjon.

- Samhandlingsroboter, spesielt utgaven med to armer med menneskelig interaksjon, kan bidra i samfunnet og hjelpe verden å håndtere knapphet på produksjonsarbeidere og en aldrende arbeidsstokk. Vi ser et stort potensial i utvidelsen av samhandlingsapplikasjoner og prosesser hvor mennesker og teknologi arbeider sammen for å skape løsninger, sier Yasuhiko Hashimoto, leder for roboter hos Kawasaki.

- Jeg er veldig glad for at ABB og Kawasaki går sammen for å lede utviklingen for mer brukervennlig, avansert samhandlingsautomatisering.

ABB er anerkjent som en pioner innen samhandlingsautomatisering gjennom sin toarmede YuMi, verdens første virkelige samhandlingsrobot. YuMi gjør det mulig for mennesker og roboter å dele oppgaver som sammenstilling av elektronikk på en sikker måte.

Kawasaki tilbyr den unike og innovative toarmede SCARA-roboten “duAro”, som har blitt utviklet gjennom omfattende applikasjonskunnskap og som kan samarbeide sikkert med mennesker.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 136 000 ansatte. www.abb.no

ABB Robotics er en pioner innen industrielle og samhandlingsroboter og avanserte digitale tjenester. Selskapet er en ledende robotleverandør og er aktiv over 100 steder i 53 land. ABB har levert over 300 000 robotløsninger til en rekke ulike industrier og applikasjoner. Selskapet hjelper kundene med økt fleksibilitet, effektivitet, sikkerhet og pålitelighet og beveger seg mot morgendagens, oppkoblede samhandlingsfabrikk. www.abb.com/robotics

Kawasaki ble grunnlagt for over 120 år siden og har utviklet seg globalt med produksjon av revolusjonære produkter gjennom samarbeid for å sikre teknologisynergier på tvers av sine divisjoner.

Kawasaki regnes som en global leder innen flere bransjer på flere områder som strekker seg utover land, sjø og luft, ved å tilby avanserte teknologier for miljø- og energiinfrastruktur, maskiner og roboter og ulike transportløsninger til marine, jernbane og luft, til fritidskjøretøy som motorsykler og vannscootere med rundt 35 200 ansatte globalt.

Kawasaki Robotics er en ledende leverandør av industriroboter og robotløsninger med en bred portefølje og 170 000 leverte roboter i rundt 50 land. Selskapet er en pioner i Japan og feirer 50 års jubileum i 2017 og er i ferd med å bli en fullintegrert robotprodusent. Kawasaki er en løsningsleverandør med dyp kunnskap innen ulike forretningsområder til lands, vanns og i luften. robotics.kawasaki.com

For mer informasjon, kontakt:

ABB Media Relations
E-post: media.relations@ch.abb.com
Tlf.: +41 43 317 71 11
Kawasaki Media Relations
E-post: webadmin@khi.co.jp
ABB Investor Relations
E-post: investor.relations@ch.abb.com
Tlf. +41 43 317 71 11


Søk