Összefog az ABB és a Microsoft az ipar digitális átalakításának ösztönzésére

2016-10-10 - Az ABB és a Microsoft Corporation 2016. október 4-én bejelentette, hogy a két cég stratégiai partnerséget köt egymással annak érdekében, hogy az ipari ügyfelek a digitális megoldások alkalmazásával új értéket hozhassanak létre.

Az ügyfeleknek jelentős előnye származik az együttműködésből, melynek keretében a Microsoft Azure intelligens felhőalapú platformjának előnyeit ötvözik az ABB kiemelkedő szakmai ismereteivel és az ipari megoldások széles portfóliójával.

A két stratégiai partner elkötelezte magát, hogy támogatják a digitális átalakítás folyamatát a különböző ügyfélszegmensekben, így a robotikában, a tengerhajózásban és kikötő-üzemeltetésben, az elektromos járművek fejlesztésében és a megújuló energiák hasznosításában. Annak köszönhetően, hogy az ABB a Microsoft Azure-t választotta integrált felhőalapú szolgáltatási platformjának, az ABB ügyfelei hozzáférhetnek ahhoz a nagyvállalati felhőinfrastruktúrához, amely több milliárd dolláros, folyamatban lévő befektetésre támaszkodhat.

„Az ABB-vel együtt olyan digitális technológiát és felhőalapú platformot szállítunk az ipari ügyfeleinknek, amely új távlatokat nyit a vállalat minden alkalmazottja, munkacsoportja és üzleti rendszere előtt, és a felgyorsítja a döntéshozatalt, lehetővé téve ezzel további növekedést és új lehetőségek kihasználását” – nyilatkozta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

„A Microsoft és az ABB erősségeit ötvöző stratégiai együttműködésünk páratlan előnyöket kínál a közüzemi, az ipari, a közlekedési és infrastrukturális szektorban működő ügyfeleink számára” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „A következő lépésben azt tervezzük, hogy az ABB több mint 70 millió csatlakoztatott eszközére, illetve a több mint 70 000 kiépített vezérlőrendszerére támaszkodva kifejlesztjük a világ egyik legnagyobb ipari felhőplatformját.”

A múlt héten útjára indított ABB Ability ötvözi az ABB digitális megoldásait és szolgáltatásait az összes ügyfélszegmensben, és megerősíti a cégcsoportnak az energetika átalakításában és a negyedik ipari forradalomban betöltött piacvezető pozícióját. Az ABB új integrált felhőplatformja kulcsfontosságú lesz az ABB Ability támogatásában, és várhatóan egy nagy, nyílt, digitális ipari ökoszisztémát hoz létre az ügyfelek, partnerek, szállítók és fejlesztők számára.

Az ABB és a Microsoft arra törekszik majd, hogy felgyorsítsa azoknak a digitális megoldásoknak a kifejlesztését, amelyek alkalmazása javítja az ügyfelek termelékenységét, növeli az üzemidőt, a sebességet és a hozamot.

Platformját az Azure-ra alapozó, a piacvezető pozícióját a 4. ipari forradalomban megerősítő ABB úgy tervezi, hogy teljes körűen kihasználja az Azure kínálta – így például az Azure IoT Suite-ben és a Cortana Intelligence Suite-ben rejlő – szolgáltatásokat, és kiaknázza majd az eszközök, a rendszerek, a vállalat és a felhő adta új lehetőségeket.

Az együttműködésben már hosszú és sikeres múltra visszatekintő ABB és Microsoft átalakítást célzó, end-to-end (azaz a szoftvert és a hardvert is magába foglaló) megoldásokat szállított már számos iparág számára, köztük a robotika, az intelligens energiahálózatok, a tengerhajózás és kikötő-üzemeltetés, valamint az elektromos járművek töltési infrastruktúrája szegmenseiben.

Néhány szó a Microsoftról

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft): a világ vezető platformszolgáltató és termelékenységjavító megoldásokat kínáló vállalata, amely a mobil- és felhőalapú rendszerek fejlesztésére összpontosít. Küldetését így fogalmazta meg: „Azt tűztük ki célul, hogy világszerte segítsünk az embereknek és a vállalkozásoknak megvalósítani a bennük rejlő lehetőségeket. „.” A Microsoft név a Microsoft vállalatcsoport védjegye.

Néhány szó az ABB-ről

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex): az úttörő technológiák vezető fejlesztője és szállítója az energetikai termékek, a robotika és hajtások, az ipari automatizálás és az energetikai hálózatok terén. Ilyen termékeket kínál világszerte a közüzemi energiaszektorban, az iparban, a közlekedésben és az infrastrukturális szektorban működő vevőinknek. Az ABB már több mint négy évtizede formálja és írja az ipari digitalizálás jövőjét. Annak köszönhetően, hogy az összes vevőszegmensben több mint 70 000 vezérlőrendszere van kiépítve, amelyekhez több mint 70 millió eszköz csatlakozik, az ABB kiváló pozíciókkal rendelkezik ahhoz, hogy profitáljon az energetika átalakításából és a negyedik ipari forradalomból. A több mint 130 éves múlttal rendelkező ABB több mint 100 országban működik, és 135 000 főt alkalmaz.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

KeresésKAPCSOLAT