ABB nominerar ny styrelseledamot

2017-02-22 - Vid den kommande årsstämman den 13 april 2017 kommer samtliga styrelseledamöter vid ABB att vara tillgängliga för omval utom Robyn Denholm och Michel de Rosen, som har beslutat sig för att inte ställa upp för omval. Efter ABB:s urvalsprocess har styrelsen nominerat Lars Förberg, chefspartner på Cevian Capital som ny ledamot.
Aktieägarna kommer att rösta på respektive person på individuell basis vid företagets nästa årsstämma.

”Vi har glädjen att nominera Lars till ABB:s styrelse. Han har en lång och relevant erfarenhet som styrelseledamot i industriföretag och kompletterar ambitionerna i vår strategi Next Level”, säger Peter Voser, ordförande i ABB:s styrelse. ”Samtidigt vill jag tacka Robyn för hennes värdefulla bidrag under det år som gått och önska henne lycka till i sin nya chefsposition i Australien. Vi är tacksamma för Michels tjänster och engagemang i styrelsen under mer än ett decennium och hans betydande bidrag vid omvandlingen av ABB:s ersättningssystem som ordförande i ersättningskommittén de senaste tre åren.”

”Jag ser fram emot att arbeta med ledningen och kollegorna i styrelsen för att stärka ABB:s konkurrenskraft och värde på lång sikt, inklusive genom den framgångsrika implementeringen av ABB:s strategi Next Level”, säger Lars Förberg.

Lars Förberg var med och grundade Cevian Capital 2002 och är nu chefspartner. Idag är Cevian Capital ABB:s näst största ägare. Lars har omfattande erfarenhet av styrelsearbete och investeringar inom flera industrier och regioner, i synnerhet med företag där man hanterar strategiska, operativa och organisationsmässiga förändringar. Han är ledamot av valkommittén på AB Volvo. Lars har en masterexamen i ekonomi och företagsekonomi från Handelshögskolan i Stockholm, inklusive studier vid University of Michigan.

Valet av ABB:s nominerade innebär att antalet styrelseledamöter minskar från dagens 11 till tio.

Om ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

För mer information kontakta:
Media Relations
Tel: +41 43 317 65 68
media.relations@ch.abb.com
Investor Relations
Tel. +41 43 317 71 11
investor.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
CH-8050 Zurich Switzerland

Sök