АББ печели няколко поръчки за зарядни станции за електрически автобуси

2017-02-22 - Дивизия „Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане” на АББ спечели три поръчки за предоставяне на високоусъвършенствани бързозарядни системи за клиенти в Европа и Северна Америка. Всички поръчки са за зарядни станции OppCharge, конфигурирани да работят с изцяло електрически или хибридни електрически превозни средства, произведени от Volvo Buses.

Най-голямата поръчка от Volvo Buses бе за допълнителни 12 зарядни системи за автобуси, които ще се използват в Шарлерой, Белгия. В комбинация с вече исталираните три системи на АББ, те ще захранват това, което ще представлява най-голямата единна мрежа от електрически автобуси и зарядни станции за автобуси в Европа. Монтажът трябва да бъде завършен през 2018 година, като станциите ще захранват 101 хибридни електрически автобуса на Волво, обслужващи системата за обществен транспорт на Валония.

АББ получи и поръчка за бързо зарядно устройство за автобуси от община Варнамо в Швеция, чрез дъщерната фирма на общината – електроразпределителното дружество Värnamo Elnät. Това бе и първата поръчка на АББ в Швеция за зарядна система за автобуси по търговска линия.

И накрая, Novabus, северноамериканската дивизия на Volvo Buses наскоро обяви, че ще си сътрудничи с АББ за доставката на първото зарядно устройство на АББ за автобуси в Северна Америка, което ще се използва в Монреал като демонстрация на технологията за транзитни системи в региона.

В допълнение към това, две бързи зарядни устройства за хибридни електрически автобуси бяха пуснати експлоатация в края на миналата седмица на централната гара в Люксембург. Зарядните ще бъдат започнат работа заедно с пет хибридни електрически автобуса на Волво.

Високо усъвършенстваните зарядни станции могат да зареждат напълно големи хибридно-електрически и изцяло електрически автобуси. И двата вида се зареждат само за три до шест минути по време на престоя си в крайните точки на автобусния маршрут.

Технологията се базира на отворения интерфейс OppCharge, който прави възможно използването на зарядни станции при електрически автобуси на различни производители, избягвайки проблеми със съвместимостта.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 125-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 132 000 служители. www.abb.com

SearchCONTACT US