Bengt Stridh fick pris av Svensk Solenergi

Branschorganisationen Svensk Solenergi delade för tionde gången ut Årets solenergipriser i anslutning till sitt årsmöte den 26 april. ABB:s solenergiexpert, Bengt Stridh på Corporate Research, fick pris för "Årets prestation" för sin villablogg.
Bengt startade bloggen för två och ett halvt år sedan och har idag nära 500 inlägg. Den senaste månaden har bloggen haft i genomsnitt 950 besök per dag.

"Utmärkelsen kom som en otroligt hedrande överraskning för mig. Det är förstås mycket glädjande att bloggen uppskattas och se ett växande antal besökare.  Detta tycker jag visar att det finns ett stort och starkt växande intresse för solcellsystem. Bloggen har blivit min egen och förhoppningsvis även andras uppslagsbok, och tankar finns om att skriva en bok i ämnet", säger Bengt Stridh.

Juryns motivering:

"Den snabba kostnadsutvecklingen och ett ökat intresse för solcellstekniken har lett till ett stort informationsbehov. Bengts blogg utgör här en kunnig och oberoende informationskälla omkring solcellsystemens tekniska utformning, ekonomiska villkor och lagstiftningens begränsningar. Han inte bara bevakar och rapporterar nyheter utan han har också en kritisk hållning och mod att säga ifrån när han menar att det är nödvändigt."

Bengt Stridh, ABB:s solenergiexpert

SökKONTAKTA OSS