Joko olisi sähkön aika?

ABB:n Jukka Mäkisen mielestä energia- ja liikennepolitiikan kytkeminen sähköautoiluun ja koti­maiseen sähköntuotantoon nostaisi sähköntuotannon omavaraisuusastetta ja huoltovarmuutta.

Artikkeli on julkaistu ABB Oy:n power-asiakaslehden numerossa 1/2015.

Aineisto on saatavana Slideshare-palvelussa: www.slideshare.net/ABBSuomi

Sähköautot ovat kuuma puheenaihe. ABB:n tuotepäällikkö Jukka Mäkisen mielestä aika on kypsä sähköautoille – kunhan niiden lataus hoidetaan fiksusti.

”Suomessa oli joulukuussa 2014 tieliikenteeseen rekisteröitynä vajaat 700 sähköautoa. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan Suomessa voisi kuitenkin olla vuonna 2020 noin 37 500 sähkökäyttöistä autoa.”

Iso muutos on siis edessä. Mäkisen mukaan liikenteen energiapolitiikassa pitäisi keskittyä vain faktoihin.

”Tarvitaan yhteinen tahtotila. Suomen on mahdollista vaikuttaa tuontienergian muotoon ja määrään – ja yksi ratkaisuista on liikenteen sähköistäminen.”

Mistä muutos pitäisi sitten aloittaa? Mäkisen mielestä pienistä puroista muodostuu iso virta.

”Suunnannäyttäjinä voisivat toimia kaupungit, kunnat, virastot ja niiden kuljetuspalvelut. Julkishallinnon tulisi myös selvittää sähköautojen sekä kuljetuskaluston ja -palveluiden kokonaiskäyttökustannukset.”

Mäkinen korostaa, että sähkö sopii erinomaisesti myös joukkoliikenteeseen.

”ABB lanseeraa kesäkuussa ratkaisun sähköbussien automaattiseen lataamiseen päätepysäkeillä. Automaattiasemilla voidaan ladata myös muut julkishallinnon raskaat sähköajoneuvot, jolloin verkoston käyttö maksimoidaan ja syntyy säästöä. Ympäristöhyöty sähköautoissa ei ole vain energiatehokkuutta. Raskaita ajoneuvoja voidaan käyttää myös yöllä, koska sähköautot ovat hiljaisia. Älyliikenne ja älykäs sähköverkko pitää liittää toisiinsa, jolloin niiden toiminta voidaan optimoida.”


Nykyisinkin Volkswagenilla ajava Jukka Mäkinen lähdössä koeajolle VW e-Golfilla.

Pikalatausasemien puute on hidastanut sähköautojen yleistymistä. Suomeen lähitulevaisuudessa kaavailtu sähköautojen määrä ei Mäkisen mukaan vaadi vielä suurimittaista latausverkostoa. Pitää vain tehdä oikeita päätöksiä.

”Sähköautoilija käy latausasemalla kerran tai kaksi viikossa. Hän lataa keskimäärin 10 kilowattitunnin energiamäärän. Suomeen on siis mahdollista rakentaa kustannustehokas ja kattava latausverkosto, kun se mitoitetaan oikein.”

ABB:llä on jo kokemusta vastaavan verkoston rakentamisesta.

”Viroon on rakennettu koko maan kattava latausverkosto 165 pikalatausaseman avulla. Kattava latausverkosto palvelee luonnollisesti myös ladattavia hybridejä.”

”Kun puolet autoista on ladattavia hybridejä ja puolet täyssähköautoja, oikein mitoitetussa latausverkostossa 125 000 auton palveluun riittää 740 kappaletta ABB Terra 23/53 Multi Standard -pikalatausasemia.”

Nykyisestä 700 sähköautosta on kuitenkin melkoinen matka 125 000 autoon. Sähköautoja on kritisoitu niiden lyhyestä ajomatkasta. Pikalatauksella toimintamatkan merkitys Mäkisen mielestä pienenee. Keskimääräinen päivittäinen ajomatka Suomessa on kuitenkin vain noin 40 kilometriä. Ja tulevaisuudessa yhdellä latauksella pääsee yhä pidemmälle.

”Sähköbussi voidaan ladata 15 sekunnissa 400 kilowatin latausteholla, kun henkilöauton pikalataus kestää 5–20 minuuttia.”

Henkilöautojen ja bussien lisäksi sähkö istuu hyvin myös työkoneiden ja hyötyajoneuvojen voimanlähteeksi.

”ABB:n energiatehokkailla moottoreilla ja sähköisen voimalinjan taajuusmuuttajaratkaisuilla on pitkät perinteet raideliikenteen puolella. ABB on yksi suurimmista junien ja raitiovaunujen strategisten komponenttien toimittajista. Sähkökäyttöisille työkoneille löytyy kasvupotentiaalia kaivoksista, maansiirrosta, jakelusta – ja jopa pelloilta.”


Jukka Mäkisen Top 5

Tuotepäällikkö Jukka Mäkinen listasi viisi syytä, miksi sähköinen liikenne on hyvä asia.

1. Sähköauto on hiljainen ja tuottaa ajonautintoa.
2. Sähköauton ”latauspistooli” ei sotke käsiä, ja sähköautoilu on muutenkin puhdasta – sähköauto ei kärytä tai vuoda öljyä.
3. Sähkön käyttö raskaassa kalustossa vähentää melusaastetta kaupungeissa. Asumisesta tulee viihtyisämpää.
4. Voimanlähteenä sähköä käyttävien erikoisajoneuvojen valmistus on mahdollista säilyttää Suomessa.
5. Sähköauton ajo-ominaisuudet ovat usein jopa paremmat kuin polttomoottoriautossa, koska auton painopiste on akuston takia matalammalla.

Teksti: Vesa Eskola
Kuva: Junnu Lusa