Dataa maailman meriltä

ABB:n Collaboration Operations Centerin etävalvomosta on satelliittiyhteys satoihin laivoihin ympäri maailmaa. Vuosaaressa sijaitsevasta keskuksesta autetaan alusten miehistöä pulmatilanteissa nopeasti ja kustannustehokkaasti. Palemia Field (PF) ja Aleksi Eskelinen (AE) kertovat keskuksen toiminnasta.

Uutinen on julkaistu ABB Oy:n power-asiakaslehden numerossa 3/2017.

Tämä juttu löytyy Slideshare-palvelusta: www.slideshare.net/ABBSuomi


Global Services Manager Palemia Fieldin (kuvassa oik.) tiimi huolehtii koko ABB:n Marine & Ports -liiketoimintayksikön etädiagnostiikasta.

Global Solutions Manager Aleksi Eskelinen (kuvassa vas.) vastaa ABB:n Marine & Ports -liiketoimintayksikön Collaborative Operations Centerissä Octobus-energianhallinta-
järjestelmästä.


Mitä laivojen etävalvonnalla tarkoitetaan?
AE: Olemme yhteydessä asiakkaidemme aluksiin, joihin on asennettu ABB:n teknologiaa. ABB:n laitteet ja järjestelmät lähettävät meille satelliitin kautta pilveen dataa, jonka avulla seuraamme tilannetta aluksilla reaaliajassa. Valvonta kattaa lähes kaikki merialueet maapallolla. Laivoissa saattaa olla jopa tuhansia antureita, joilla mitataan muun muassa energian ja tehon kulutusta, lämpötiloja, paineita, virtauksia, nopeuksia ja värähtelyjä. Miehistöllä on toki käytettävissä sama data kuin meilläkin, mutta ei syvää asiantuntemusta tai aikaa tulkita dataa. Ajan myötä olemme oppineet, mitä tiedoista kannattaa tiiviimmin seurata, mitä arvojen poikkeamat tarkoittavat ja mihin ne voivat johtaa. Pystymme antamaan laivojen miehistölle kättä pidempää päätöksentekoon laivalla ja vapauttamaan heidän aikaansa muihin töihin.

Mitä hyötyä siitä on?
AE: Palvelumme on riskienhallintaa. Se toimii vakuutuksen tavoin. Pystymme pitämään laivat liikkeessä luotettavasti ja turvallisesti puuttumalla havaittuihin poikkeamiin nopeasti. Esimerkiksi risteilijän joutuminen telakalle voi aiheuttaa asiakkaalle helposti kymmenien miljoonien eurojen kustannuksen tulonmenetyksinä ja telakkamaksuina.

Miten eri puolilla maailmaa seilaaville laivoille taataan palvelua 24/7?
PF: ABB:n globaalin organisaation ansiosta asiakkaan ei tarvitse murehtia aikaeroista tai
-vyöhykkeistä, heillä on yksi puhelinnumero ja sähköpostiosoite, johon olla yhteydessä. Yhteydenottoihin vastataan Norjasta, Singaporesta tai Floridasta. Näiden valvomoiden toimistoajat kattavat koko vuorokauden. Me autamme heitä ongelmissa, joihin olemme erikoistuneet. Kun aamulla tulemme töihin, meillä voi olla työpöydällä vaikkapa Singaporen kollegoiden kautta tullut Azipod®-ruoripotkurijärjestelmiin liittyvä tehtävä.

Minkä tyyppisiä aluksia etävalvonnan piirissä on?
AE: Meillä on seurannassa eniten risteilijöitä, mutta ABB:n teknologioita voi käyttää kaikentyyppisissä aluksissa. Asiakkainamme on myös konttilaivoja, LNG-aluksia, hinaajia, raskaita nosturialuksia ja jopa jokunen huvijahti.

Mitä aluksilta saadusta datasta voidaan päätellä?
PF: Lukemattomia asioita. Datan perusteella voimme havaita orastavia ongelmia aluksilla ennen kuin asiakkaat huomaavat, että jokin on vialla. Esimerkiksi öljyn kosteuden nouseminen voi merkitä alkavaa laakerivauriota. Potkurin lapa on voinut kolahtaa matalassa satamassa, jolloin laakereihin on päässyt vettä. Tämä puolestaan voi johtaa vakavampiin ongelmiin, jotka voidaan torjua ennalta nopeasti ja edullisesti korjaamalla laakerit.

Onko etävalvonnasta suoraa kustannushyötyä?
AE: Vuosien varrella kertyneestä energianhallinnan datasta olemme kyenneet esimerkiksi mallintamaan, minkälainen ajoasento eli trimmi on laivalle eri ajo-olosuhteissa energiatehokkain. Voimme kertoa asiakkaalle, miten laivan asentoa kannattaa muuttaa tehokkaimmaksi. Trimmin optimoinnilla voi säästää polttoainekuluissa vuositasolla helposti kymmeniä tuhansia euroja.

Miksi etävalvonnan keskittäminen on hyödyllistä?
PF: Valvomohuoneeseemme on kerääntynyt yhteensä vuosikymmenten kokemus ja asiantuntemus, jonka voimme tehokkaasti ja nopeasti tarjota asiakkaan käyttöön. Aiemmin esimerkiksi mittaukset piti aina lähteä tekemään paikan päälle, mutta automatisoinnin ansiosta huoltokäyntien määrää on pystytty vähentämään jopa 70 prosenttia.

Mikä on ABB:n Collaborative Operations Center Vuosaaressa?
  • Laivojen etävalvontakeskus, joka aloitti toimintansa Vuosaaressa 2016
  • Osa ABB:n globaalia 24/7-valvontarinkiä
  • Seuraa maailmanlaajuisesti satelliittien avulla noin 600:aa ABB:n teknologiaa käyttävää alusta ja niiden suorituskykyä
  • Erikoistunut palvelemaan asiakkaita generaattoreihin, taajuusmuuttajiin, Azipod®-propulsiojärjestelmiin sekä Octopus-energianhallintajärjestelmiin liittyvissä asioissa
  • Antaa asiakkaille apua ja tukea päätöksentekoon ja ongelmanratkaisuun


Teksti: Laura Cankar, kuvat: Timo Kauppila