ABB nimittää Chun-Yuan Gun AMEA-regioonan ja Frank Dugganin Eurooppa-regioonan johtajaksi

2017-04-11 - Kiinan ABB:n toimitusjohtaja Chun-Yuan Gu nimitetään Aasian, Lähi-idän ja Afrikan regioonan (AMEA) johtajaksi. Frank Duggan seuraa Bernhard Juckeria Eurooppa-regioonan johtajana. Gu ja Duggan kuuluvat tehtävissään ABB:n johtokuntaan.
ABB ilmoitti tänään, että Kiinan ABB:n toimitusjohtaja Chun-Yuan Gusta tulee AMEA-regioonan johtaja. Hän seuraa tehtävässä Frank Duggania, joka on nimitetty Eurooppa-regioonan johtoon. Duggan seuraa tehtävässä Bernhard Juckeria, jonka eläkkeelle siirtymisestä ilmoitettiin aiemmin. ABB:n johtokunnan jäseninä sekä Chun-Yuan Gu että Frank Duggan raportoivat ABB:n pääjohtajalle Ulrich Spiesshoferille. Molemmat nimitykset astuvat voimaan 1.7.2017.

”Kiina edustaa kolmannesta globaalista kasvusta ja on hyvin tärkeä markkina ABB:lle. Olen hyvin iloinen toivottaessani Kiinan ja teollisen automaation asiantuntijan Chun-Yuanin tervetulleeksi johtokuntaamme. Hänellä on vahvaa näyttöä ensiluokkaisen kasvuvauhdin toteuttamisesta ja syvällinen tietämys Aasiasta ja kehittyvistä markkinoista”, Spiesshofer sanoi. ”Hänellä on tärkeä rooli Next level -strategiamme toteuttamisessa ja kasvuvauhtimme kiihdyttämisessä edelleen, esimerkiksi digitaalisen ABB AbilityTM -tarjontamme kautta. Chun-Yuan on avainasemassa äskettäin julkaisemamme yrityskaupan, kone- ja tehdasautomaation innovaatiojohtaja B&R:n, integroimisessa kehittyvien markkinoiden teollisille segmenteille.

”Samassa yhteydessä haluan lämpimästi kiittää Frankia hänen erinomaisesta johtajuudestaan AMEA-regioonassa ja panoksestaan johtokuntatyöskentelyyn viime vuosien aikana. Frankilla on kattava tietämys ABB:n globaaleista asiakkaista, markkinoista ja tuotevalikoimasta sekä vankka kokemus kasvuvauhdin lisäämisestä, joten hän on ihanteellinen henkilö seuraavaksi Eurooppa-regioonan johtajaksi. Hän jatkaa vahvassa roolissa, kun muokkaamme ABB:tä kohti asiakas- ja markkinasuuntautuneisempaa yritystä”, Spiesshofer lisäsi.

Chun-Yuan Gu ja Frank Duggan ovat tehneet työuransa ABB:llä. Gu aloitti ABB:llä Ruotsissa vuonna 1989 ja toimi tutkimuksen ja tuotekehityksen johtotehtävissä, lähinnä Robotics-liiketoiminnassa, ennen kuin hänestä tuli Shanghaissa sijaitsevan globaalin Robotics-tutkimuskeskuksen johtaja vuonna 2006. Tammikuussa 2014 hän otti vastuun ABB:n toiminnasta Kiinassa. Gu puhuu sujuvasti englantia, mandariinikiinaa ja ruotsia, ja hän on valmistunut diplomi-insinööriksi Jiao Tongin yliopistosta Shanghaissa sekä väitellyt tekniikan tohtoriksi Kuninkaallisesta teknillisestä korkeakoulusta Tukholmassa. Uuden tehtävänsä ohella Gu jatkaa ABB Kiinan toimitusjohtajana. Hänen toimipaikkansa on Peking.

Duggan seuraa tehtävässään Bernhard Juckeria, joka jää eläkkeelle 30.6 2017 aiemman ilmoituksen mukaisesti. Duggan tuli Ruotsin ABB:lle vuonna 1984 ja on toiminut johtotehtävissä useissa ABB:n liiketoiminnoissa Euroopassa, Aasiassa ja Persianlahdella. Vuonna 2011 hänet nimitettiin ABB:n johtokunnan jäseneksi Global Markets and Region Manager -roolissa vastuualueinaan Intia, Lähi-itä ja Afrikka. Tammikuussa 2015 hänet nimitettiin AMEA-regioonan johtajaksi. Eurooppa-regioonan johtajan tehtävän lisäksi hän toimii ABB Irlannin toimitusjohtajana. ABB Irlannin nykyinen toimitusjohtaja, Tom O'Reilly, jää eläkkeelle kesäkuun lopussa 2017 menestyksekkään 32-vuotisen ABB-uran jälkeen.

ABB on johtava teknologian edelläkävijä, jonka tarjonta kattaa niin sähköistystuotteet, robotit ja liikkeenohjauksen kuin teollisuusautomaation ja sähköverkkoratkaisut. Asiakkaat ovat maailmanlaajuisesti teollisuus-, energia-, liikenne- ja infrastruktuurialoilla. Yli 125-vuotias ABB on mukana edistämässä teollisuuden digitalisaatiota, energiajärjestelmän murrosta ja neljättä teollista vallankumousta. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 132 000 henkilöä.

HakuYHTEYDENOTTO