ABB solmi yhteistyösopimuksen kiinalaisen telakan kanssa

2016-11-10 - ABB on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen kiinalaisen telakkayhtiö Wuchang Ship Building Groupin (WSIG) kanssa ympäristöystävällisten alusten ja digitaalisten ratkaisujen kehittämiseksi. Kumppanuus hyödyntää ABB:n asiantuntemusta sähkövoimasta ja ruoripotkureista sekä meriteollisuuden ohjelmistoista, ja tukee Wuchan Ship Building Groupia erittäin tehokkaiden ja teknologialtaan kehittyneiden alusten valmistuksessa.


ABB on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen kiinalaisen telakkayhtiö Wuchang Ship Building Groupin (WSIG) kanssa ympäristöystävällisten alusten ja digitaalisten ratkaisujen kehittämiseksi.

“ABB:n Marine and Ports -liiketoiminta on toiminut menestyksekkäästi Kiinassa useita vuosia. Avasimme Azipod-tehtaan Shanghain lähelle jo vuonna 2011”, sanoo Suomen ABB:n Marine and Ports -liiketoiminnan johtaja Sakari Sorsimo. ”Sopimus on tulosta sitoutumisestamme Kiinan markkinoihin, ja sen seurauksena Kiinassa rakennetaan entistä ympäristöystävällisempiä ja älykkäämpiä uuden sukupolven aluksia.”

Wuchang Ship Building Group on yksi Kiinan tärkeimmistä telakoista, ja sillä on kokemusta tutkimus- ja porausalusten rakentamisesta.

“Kiinalaiset telakat laajentavat tuotevalikoimaansa, ja ABB:n pitkällä historialla jäänmurtaja- ja risteilysektoreilla on erityistä merkitystä kiinalaisille laivanrakentajille”, sanoo Kiinan ABB:n Marine and Ports -liiketoiminnan johtaja Alf Kåre Adnanes. ”Olemme innostuneita hyödyistä, joita tämä sopimus tuo sekä ABB:lle että Wuchang Ship Building Groupillle.”

Wuchang Shipbuilding Industry Group Co., Ltd on China Shipbuilding Industry Corporationin tytäryhtiö. Yhtiö on perustettu vuonna 1934 ja sen palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä.

HakuYHTEYDENOTTO