ABB investoi Enbala Power Networksiin – yhteistyössä huippuluokan verkko-ohjelmistoja

2017-02-27 - ABB investoi Enbala Power Networksiin, joka on sähkönjakeluverkkojen hallintaohjelmistojen johtavia kehittäjiä. Investointi tehtiin ABB:n pääomayhtiö ABB Technology Venturesin kautta.
Verkko-operaattorit tarvitsevat digitaalisia ratkaisuja hallitakseen haasteita, jotka syntyvät uusiutuvan, hajautetun energiatuotannon integroimisesta verkkoon. Verkon tulee olla tasapainossa ja mahdollisimman tehokas reaaliajassa, kun käytössä on yhä enemmän tuuli- ja aurinkovoimaa.

ABB ja Enbala yhdistävät voimansa kehittääkseen uuden hajautettujen energialähteiden hallintajärjestelmän (distributed energy resource management system, DERMS), jonka avulla verkkoyhtiöt, energia-alalla toimivat palveluyritykset ja verkko-operaattorit voivat tehokkaasti hallita hajautettujen energialähteiden, kuten aurinko- ja tuulivoiman, koko elinkaarta, ja samalla varmistaa sähköverkon turvallisen ja tehokkaan toiminnan. Hallintajärjestelmä mahdollistaa myös energian kuluttajien entistä aktiivisemman osallistumisen.

“Olemme innostuneita tästä investoinnista ja kumppanuudesta. Enbala on nopeasti kasvava edelläkävijäyritys ja tunnettu uraauurtavista energialähteiden ohjaus- ja optimointiohjelmistoista”, sanoo ABB:n Chief Technology Officer Bazmi Husain. ”Investointi vahvistaa digitaalista ABB Ability -tarjontaamme ja kasvattaa asiakkaidemme mahdollisuuksia uusiutuvan energian hyödyntämisessä.”

ABB ja Enbala kehittävät myös uusia ratkaisuja hajautettujen energialähteiden integrointiin ABB:n mikroverkkoratkaisuihin.

“ABB:n kaltaisen johtavan teknologiayrityksen investointi antaa valtavasti lisäarvoa asiakkaillemme ja hajautetun energian tuottamiseen”, sanoo Arthur “Bud” Vos, Enbalan President, CEO. ”Uskomme, että kumppanuus lisää innovaatioita ja toiminnan integrointia ja tekee hajautetun energian laajamittaisesta käytöstä todellisuutta. Aloitamme mielellämme yhteistyön ABB:n kanssa tässä strategisessa hankkeessa.”

HakuYHTEYDENOTTO

LINKKI ENGLANNINKIELISEEN LEHDISTÖTIEDOTTEESEEN: