ABB ostaa GE Industrial Solutionsin

2017-09-25 -
  • Yritysosto vahvistaa ABB:n globaalia asemaa sähköistysmarkkinoiden kakkosena
  • GE:n ydintoimintaan kuulumaton liiketoiminta tuo ABB:lle huomattavia mahdollisuuksia lisäarvon luomiseen
  • Vahvat asiakassuhteet, suuri asennettujen laitteiden kanta ja kattavat jakeluverkostot vahvistavat ABB:n pääsyä Pohjois-Amerikan markkinoille
  • GE:n brändin pitkäaikainen käyttö sisältyy kauppaan
  • Kauppahinta on 2,6 miljardia Yhdysvaltojen dollaria
  • Mahdollisuudet vuosittaisiin kustannussynergioihin ovat noin 200 miljoonaa dollaria
  • ABB ja GE perustavat pitkäaikaisen, strategisen toimitussuhteen ABB:n tuotteille
  • Kauppa on suunniteltu toteutettavaksi vuoden 2018 ensimmäisen puoliskon aikana

ABB ilmoitti tänään ostavansa GE:n globaalin sähköistysratkaisuliiketoiminnan, GE Industrial Solutionsin. GE Industrial Solutionsilla on vahvoja asiakassuhteita yli 100 maassa ja vakiintunut asennettu laitekanta, jolla on syvät juuret ABB:n suurimmalla markkina-alueella, Pohjois-Amerikassa. GE Industrial Solutionsin pääkonttori on Atlantassa, Georgiassa, ja sillä on yli 13 500 työntekijää ympäri maailmaa. Vuonna 2016 GE Industrial Solutionsin liikevaihto oli noin 2,7 miljardia Yhdysvaltojen dollaria ja operatiivinen EBITDA-marginaali noin 8 prosenttia ja operatiivinen EBITA-marginaali noin 6 prosenttia. ABB ostaa GE Industrial Solutionsin noin 2,6 miljardilla dollarilla ja odottaa saavansa noin 200 miljoonan dollarin vuosittaiset kustannussynergiaedut viidentenä vuonna. Osana yrityskauppaa ja kokonaisarvonluontia ABB ja GE ovat sopineet perustavansa pitkäaikaisen strategisen toimitussuhteen GE Industrial Solutionsin tuotteille ja ABB:n tuotteille, joita GE ostaa tällä hetkellä.

“GE Industrial Solutionsin kanssa vahvistamme kakkosasemaamme sähköistyksessä globaalisti ja laajennamme läsnäoloamme houkuttelevilla Pohjois-Amerikan markkinoilla”, sanoo ABB-yhtymän pääjohtaja Ulrich Spiesshofer. ”Yhdistettynä GE:n kanssa sopimaamme pitkäaikaiseen strategiseen toimitussuhteeseen yritysosto luo huomattavaa arvoa osakkeenomistajillemme.”

“Yhdessä GE Industrial Solutionsin henkilöstön kanssa toteutamme integraatiosuunnitelmamme kurinalaisesti ja teemme tästä liiketoiminnasta osan globaalia ABB-perhettä. Tällä aktiivisella portfolion hallinnalla siirrämme edelleen ABB:n painopistettä Next Level -strategiamme mukaisesti vahvistamalla kilpailukykyämme, pääasiassa Pohjois-Amerikan markkinoilla, ja madaltamalla riskejämme nopeakiertoisessa liiketoiminnassa” Spiesshofer lisää.

“Yrityskauppa yhdistää kaksi globaalia liiketoimintaa, joilla on laaja sähköistyksen tuotteiden ja järjestelmien portfolio”, sanoo GE:n pääjohtaja John Flannery. ”ABB arvostaa henkilöstöämme, osaamistamme ja kykyämme toimia segmenteillä, joilla meillä on vahvuuksia ja kokemusta. GE hyötyy myös laajennetusta strategisesta toimitussuhteesta ABB:n kanssa, kun yhtiömme toimivat yhteistyössä.”

GE Industrial Solutions integroidaan ABB:n Electrification Products (EP) -divisioonaan, jolloin syntyy ainutlaatuinen globaali tuotevalikoima ja hyvin laaja tarjonta pohjoisamerikkalaisille ja globaaleille asiakkaille. He hyötyvät ABB:n innovatiivisista teknologioista ja ABB AbilityTM-alustan digitaalisesta tarjonnasta, jota täydentävät GE Industrial Solutionsin ratkaisut ja markkinaosuudet. Yritysostoon sisältyy myös oikeus käyttää GE:n brändiä. ABB ei tee muutoksia GE Industrial Solutionsin johtoryhmään ja GE Industrial Solutionsin kokenut myyntihenkilöstö on vahva perusta tulevaisuuden toiminnalle. Kun kauppa toteutuu, se heikentää aluksi EP:n operatiivista EBITA-marginaalia. ABB sitoutuu palauttamaan EP:n tavoitteena olevaan katteen vaihteluväliin,15–19 prosenttia, vuoden 2020 aikana.

”Yritysosto vahvistaa asemaamme haluttuna sähköistystoimittajana sekä Pohjois-Amerikassa että globaalisti. Odotamme innolla työskentelyä GE Industrial Solutionsin sekä ABB:n asiakkaiden ja kanavakumppanien kanssa luodaksemme uusia mahdollisuuksia tällä erittäin houkuttelevalla divisioonamme ydinmarkkina-alueella. Meillä on selkeä integrointisuunnitelma synergioiden toteuttamiseksi ja yhdistetyn liiketoimintamme tuomiseksi tavoitteena olevaan katteen vaihteluväliin vuoden 2020 aikana”, ABB:n EP-divisioonan johtaja Tarak Mehta sanoo.

ABB:n EP-divisioona toimittaa yli 1,5 miljoonaa tuotetta loppuasiakkaille ympäri maailmaa joka päivä globaalien kanavapartnereiden ja loppuasiakkaiden kautta. EP tarjoaa laajan pien- ja keskijännitetuotteiden ja -ratkaisujen valikoiman, joilla taataan älykkäämpi ja luotettavampi sähkönsiirto sähköasemalta loppukäyttäjälle.

Kaupan johdosta ABB on keskeyttänyt toistaiseksi osakkeiden takaisinosto-ohjelmansa, josta on jo ilmoitettu.

Yritysosto on suunniteltu toteutettavaksi vuoden 2018 ensimmäisen puoliskon aikana riippuen viranomaisselvityksistä. Credit Suissa ja Dyal Co. olivat ABB:n taloudellisia neuvonantajia ja Davis & Wardwell lainopillisia neuvonantajia.

Tämä on suomenkielinen yhteenveto ABB-yhtymän virallisesta englanninkielisestä tiedotteesta.

Lisätietoa:
ABB-yhtymän englanninkielinen lehdistötiedote ja esityskalvot löytyvät ABB:n News Centeristä osoitteessa www.abb.com/news ja Investor Relations -sivulta osoitteessa www.abb.com/investorrelations.


HakuYHTEYDENOTTO

LINKKI ENGLANNINKIELISEEN LEHDISTÖTIEDOTTEESEEN: