Az ABB szakértőjét választotta irányító bizottsági tagjai közé a SmartGrids ETP, az európai okos hálózatokért felelős szervezet

Zürich, 2013. május 2. – Számos nagy szaktudású jelölt közül Jochen Kreuselt, az ABB Okos Hálózatok Szektor Kezdeményezésének (ABB’s Smart Grid Sector Initiative) igazgatóját érte a megtiszteltetés, hogy tagja lehet a Jövő Villamos Energia Hálózatainak kidolgozásáért felelős Európai Technológia Platform, azaz a SmartGrids ETP 15 fős irányító bizottságának.
A SmartGrids ETP egy befolyásos technológiai politika-formáló testület, melynek feladata az okos hálózatok kutatási és fejlesztési célkitűzéseinek meghatározása, valamint fontos összekötő szerepet tölt be az EU-szintű kezdeményezések koordinálásban. A platform egyedülálló szakértői hálózatot tudhat maga mögött az összes érdekcsoport, elsősorban a közüzemi szektor, a technológiai szolgáltatók, az állami- és magán kutatóintézetek, valamint a szabályozó hatóságok delegált szakembereinek részvételével. A bizottság nemrégiben frissítette az átviteli hálózatokra kidolgozott Stratégiai Kutatási Ütemterv 2035 dokumentumát, illetve nagy erőkkel dolgozik a HVDC hálózatok jövőbeni fejlesztésein.


Jochen Kreusel a múlt évi első svájci Energia és Éghajlat Csúcstalálkozón (Swiss Energy and Climate Summit 2012)


Az ABB-t a közelmúltban a Top 10 Smart Grid Vendors közé jelölték, valamint a SmartGridNews az Okos Hálózatok területén kiemelkedő szereplőnek ítélte. Jochen Kreuel értékes szakértelmével segíti a SmartGrids ETP tevékenységét a belátható jövőre vonatkozó európai okos hálózatok kialakításában.

KeresésKAPCSOLAT