Brice Koch lämnar ABB för att bli koncernchef för Oerlikon

2013-11-01 Chefen för divisionen Power Systems stöttar arbetet med att hitta en efterträdare innan han lämnar sin post.
Brice Koch, chef för divisionen Power Systems vid ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har beslutat att lämna ABB för att bli koncernchef för Oerlikon, med säte i Pfaeffikon, Schweiz.

En process för att utse hans efterträdare har inletts, till vilken Brice Koch kommer att ge sitt fulla stöd innan han lämnar koncernen. ABB avser att ha en efterträdare på plats i slutet av första kvartalet 2014.

Koch kom till ABB 1994 och hade ett antal befattningar i Schweiz innan han tog över som global chef för transformatorverksamheten 2002. År 2007 utsågs han till chef för ABB i Kina och Norra Asien och 2010 blev han medlem av koncernledningen och chef för Marketing and Customer Solutions. Han har varit ansvarig för Power Systems sedan mars 2012.

”Brice har varit en mycket lojal kollega och vän av ABB. Han har gjort mycket för att driva fram samarbete och resultat i ABB och vi kommer att sakna hans värdefulla bidrag”, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB.

”Tack vare hans insatser fortgår ompositioneringen av divisionen Power Systems och jag är glad att Brice fortsätter att driva denna process medan vi arbetar med att finna hans efterträdare”, tillade Spiesshofer.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
Media Relations:
Thomas Schmidt,
Antonio Ligi
(Zurich, Schweiz)
Tel: +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com


Investor Relations:
Schweiz: Tel. +41 43 317 7111
USA: Tel. +1 203 750 7743
investor.relations@ch.abb.com


Håll dig uppdaterad!

Följ oss på TwitterFölj oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube


Brice Koch

SökBILD FÖR NEDLADDNING: