ABB har modtaget ordre på søkabel til Horns Rev 3

2014-04-04 - Søkablet skal tilslutte havvind til det danske elnet. Ordren beløber sig til ca. 215 mio. kr.
4. april 2014: ABB, der er førende inden for energi og automation, har netop vundet en ordre på ca. 215 mio. kr. af Energinet.dk på levering af et AC-søkabel, som skal sikre integration af strømmen fra vindparken Horns Rev 3 i det danske elnet.

Den nye vindpark, Horns Rev 3, ligger i Nordsøen ca. 30 km fra Danmarks vestligste punkt - Blåvands Huk. Når den 400 megawatt store vindpark står færdig, vil den have kapacitet til at forsyne omkring 400.000 lokale husholdninger med elektricitet.

"ABB har porteføljen, den tekniske know-how, lokalt kendskab og erfaring med at eksekvere sådanne projekter", siger Claudio Facchin, chef for ABB’s Power Systems division. "Vi er begejstrede for at kunne støtte dette initiativ og sikre den fortsatte integration af vedvarende energi i Danmark."

ABB infographic Denmark cable link
"Grøn" energi genereret fra denne offshore vindpark bliver bragt til land via et 32 km langt 220 kV trefaset PEX- isoleret søkabel med integreret fiberoptik for datakommunikation og temperaturmåling af kablet.

ABB’s andel inkluderer teknisk design, engineering og produktion af et stærkstrømskabelsystem inklusive tilbehør og installation. Søkablet bliver produceret på ABB’s kabelfabrik i Karlskrona i Sverige og leveringen påbegyndes i 2016.


ABB har tidligere leveret stærkstrømskabler fra 145kV til 420 kV til Energinet.dk til flere projekter herunder det seneste en 420 kV-forbindelse til Lillebælt.

ABB er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer forsyningsvirksomheder og industrivirksomheders ydeevne med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB koncernen har ca. 150.000 medarbejdere og opererer i omkring 100 lande. 

Stay in the loop:

Follow us on TwitterGet LinkedInConnect on FacebookSubscribe on YouTube


SøgKONTAKT OS