ABB tar order på 85 miljoner dollar för att stärka elnätet i Kanada

2016-09-22 - Ultrahögspända brytare och transformatorer ska stödja uppgradering av elnätet i Quebec
ABB har tagit hem order värda mer än 85 miljoner dollar på att uppgradera luftisolerade ställverk (AIS) och överföringsnätet i Quebec med avancerade högspänningsbrytare, krafttransformatorer och shuntreaktorer. Uppgraderingen drivs av den ökande efterfrågan på el och behovet att integrera nya källor av förnybar energi. Beställare är det ledande kanadensiska kraftbolaget Hydro-Québec (HQ).

HQ driver ett av de största 800kV-näten i världen, varav stora delar byggdes upp på 1960- och 1970-talet. ABB har varit engagerat i moderniseringen av dess kraftinfrastruktur under flera decennier.

”Vi är glada att kunna fortsätta stödja Hydro Quebec i arbetet att stärka Kanadas kraftinfrastruktur”, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids. ”ABB:s ledande spetsteknik bidrar till att öka anslutningen av förnybar energi, leverera mer el och förbättra kraftöverföringen över långa avstånd. Ultrahögspänd kraftöverföring är ett nyckelområde i vår strategi Next Level och en viktig differentieringsfaktor för ABB.”

I uppdraget ingår att designa, leverera och driftsätta de avancerade högspänningsbrytarna med polymerisolatorer för att göra dem säkrare och robustare. ABB ska också designa, tillverka och leverera 450 MVA autotransformatorer och 735kV shuntreaktorer.

Brytare är essentiella komponenter i elkraftsanläggningar för att säkerställa tillförlitlig och effektiv till och från manövrar. ABB:s högspänningsbrytare är de mest använda brytarna i drift runtom i världen och står för en kostnadseffektiv, ekoeffektiv och beprövad lösning.

Transformatorer är en nyckelkomponent i elnät för att uppnå effektiv och säker omvandling av el mellan olika spänningsnivåer. ABB:s transformatorportfölj omfattar krafttransformatorer upp till 1 200 kV, torr- och oljeisolerade distributionstransformatorer, traktions- och specialtransformatorer samt tillhörande servicetjänster och komponenter.

ABB (www.abb.com) är ett ledande globalt teknikföretag inom kraft och automation. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för kunder inom energi, industri, transport och infrastruktur. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 135 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
ABB Sverige

Christine Gunnarsson, presschef

Tel. 021-32 32 32

press@se.abb.com

Sök