Wi-Fi mesh hálózat telepítése Chicagoban

A Chichago Transit Authory Az SD-I és a a Tropos Networks közreműködésével Wi-Fi Mesh hálózatot telepített és mobil karbantartás-irányítási rendszert vezetett be a járműveken.
CHICAGO –Az SD-I (System Development Integration, Inc.) és a Tropos Networks ma bejelentették, hogy sikeresen befejeződött a modern Wi-Fi mesh hálózat telepítése az ország második legnagyobb közösségi közlekedési vállalatának, a Chicago Transit Authority-nek (CTA) a kezelésében lévő vasúti járműtelepeken. A CTA azzal a céllal építette ki a rendszert, hogy Wi-Fi lefedettséget biztosítson 10 járműtelepén, amelyek közül a legnagyobb 282 szerelvény tárolására alkalmas. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy a CTA a járműtelepi karbantartási ellenőreinek munkájában a papíralapú dokumentumok használatát felváltsa a nagysebességű Wi-Fi hálózatok alkalmazása.

A rendszerintegrátor SD-I arra szakosodott, hogy integrált műszaki és üzemeltetési támogatást nyújtson nagy állóeszközigényű vállalkozások számára. A Tropos piacvezető a metróvonalakon alkalmazott vezeték nélküli mesh hálózatok szállítása terén. A két cég 2007 első negyedévében kezdte a projektet. A projekt első szakaszában a CTA letesztelte a 10 járműtelepen kiépített vezeték nélküli mesh hálózatot, majd a rendszer teljes kiépítésére 2007 második negyedévében került sor.

E rendszer kiépítését megelőzően a CTA vasúti járművizsgálói a járműtelepeken manuálisan végezték a járművek ellenőrzését, a hibák jelentését, a futásteljesítmény rögzítését és a javításokat. A rendszerszintű Karbantartás-irányítási és Információs Rendszer (Maintenance Management Information System -MMIS) bevezetésével a CTA úgy határozott, hogy a vonatkarbantartás minőségének és hatékonyságának a javítása érdekében a kézi számítógépek és a csúcstechnológiájú Wi-Fi mesh hálózatok alkalmazásával automatizálja ezeket a karbantartási folyamatokat. Az új eljárás csökkenti az ellenőrzéstől a hibajavításig tartó időtartamot is.

A CTA által működtetett vasúti környezet különösen nem ideális a vezeték nélküli kommunikáció szempontjából, mivel a fém vasúti kocsik sokkal inkább visszaverik, mintsem engedik át a rádiójeleket, ami jeltorzulást és az átmenőteljesítmény csökkenését eredményezheti. Az SD-I azért választotta a Tropos MetroMesh megoldását, mert az egyedülálló módon, kétféleképpen képes kezelni ezt a problémát. Üzemi (terepi) vizsgálat során a Tropos útválasztókból (routerekből) kilépő rádiófrekvenciás RF jelek jó megbízhatósággal képesek voltak behatolni 8 CTA járműbe. Ez az eredmény annak volt köszönhető, hogy a Tropos nagyteljesítményt, magas érzékenységet és kiváló torzításmentességet biztosító, magas megfelelőségi tényezőjű rádiókat alkalmazott, továbbá a Tropos szabadalmaztatott PWRP protokoll (Predictive Wireless Routing Protocoll – prediktív vezeték nélküli útválasztó protokoll) intelligensen képes megválasztani a vezeték nélküli jel továbbítási útvonalát. Olyan útvonalat választ ki a jeltovábbításra, amely a legnagyobb átmenőteljesítmény mellett, biztosítja a jel útjába eső akadályok kikerülését, és ez által csökkenti az adatvesztés mértékét.

A hálózat kiépítése megbízható kapcsolatot biztosít a CTA karbantartás-irányítási rendszeréhez tartozó kézi számítógépek részére is. A rendszer segítségével lehetővé vált, hogy CTA növelje a járművizsgálati eredmények jelentési sebességét, valós idejű információkat szolgáltasson a karbantartást igénylő tételekről/alkatrészekről a karbantartási vezetők számára, továbbá a reggeli műszakkezdésre könnyen elérhető részletes hibainformációkkal rendelkezzék.

„A CTA felismerte, hogy olyan megoldás kialakítására van szüksége, amely az egyedi környezetét járműtelepről járműtelepre képes kezelni. A nem hagyományos körülmények között szerzett üzemeltetési tapasztalataink kiegészülve a Tropos mesh hálózat teljesítményével és megbízhatóságával egy kiválóan alkalmazható, jól működő rendszert eredményezett,” nyilatkozta Brian Diver, az SD-I alelnöke.

Mivel a hibainformációk be vannak programozva a kézi számítógépekbe, így minden vezető számára tömör és konzisztens adatok állnak rendelkezésre, ami jelentősen megkönnyíti a vasúti járművek karbantartási állapotának a meghatározását. A CTA ellenőrei a vizsgálatok előtt leolvassák („beszkennelik”) a vasúti jármű azonosító adatait, és ez által javul a vizsgálatok pontossága.

„A közbiztonsági alkalmazásoktól, a bányászaton, a közműhálózati mérések leolvasásán át, egész a kikötői üzemeltetésig terjed azoknak a vállalati alkalmazásoknak a széles skálája, amelyekben a Tropos MetroMesh hálózataink a világ számos pontján nap mint nap teljesítik a szigorú kommunikációs és megbízhatósági követelményeket. Nagy örömünkre szolgál, hogy technológiánk lehetővé teszi, hogy a CTA javítsa a karbantartási tevékenységének a minőségét és a karbantartási személyzet termelékenységét,” közölte Tom Ayers, a Tropos Networks elnök-vezérigazgatója.

A CTA rövid bemutatása
A CTA üzemelteti az USA második legnagyobb közösségi közlekedési rendszerét, amely Chicago városának és 40 agglomerációs településnek nyújt szolgáltatásokat. Egy átlagos hétköznapon 1,6 millió utazást bonyolítanak a CTA járművein. A CTA kb. 2000 autóbusza 154 útvonalon szállítja az utasokat. Az útvonalak teljes hossza eléri a 2273 mérföldet. A buszok 12000 buszmegállót érintve naponta 1 millió utast szállítanak. A CTA 1190 db ún. „rapid transit” gyors járművet közlekedtet a 222 mérföld hosszúságú nyolc vonalán. A CTA szerelvényei naponta 144 állomást szolgálnak ki és 500.000 utast szállítanak.

Az SD-I rövid bemutatása
A rendszerintegrátorként működő SD-I az információtechnológia, a biztonságtechnika, az üzemeltetés és a létesítményműködtetés integrálására specializálódott. Szaktanácsadási szolgáltatásokat nyújtunk, technológiát szállítunk és hosszú távú „SmartSourcingSM” rendszertámogatást kínálunk ügyfeleinknek. A magán- és az állami szektorban 17 éve tevékenykedő cégünk szállító-független szolgáltatásokat nyújt, támogatja az alapfontosságú rendszerek biztonságának fenntartását, a megoldásaink elősegítik a termelékenység javítását, és csökkentik a működési költségeket. Az USA vezető rendszerintegrátorához méltó, átfogó szaktudással rendelkezünk. A projektek kivitelezése során cégünk elkötelezett az összes vállalt kötelezettségünk teljesítése és a vevőink sikeressége iránt. Már több mint 17 éve állunk vevőink szolgálatára. Cégünk neve jól cseng vevői körökben. További információk: www.sdienterprises.com.

A Tropos Networks, Inc rövid bemutatása
A Tropos® Networks piacvezető szállítója a metrók vezeték nélküli mesh hálózati rendszereinek. A cég rendszerei a világ 30 országában üzemelnek. Népszerűségükre jellemző, hogy a versenytársak együttesen nem építettek ki annyi vezeték nélküli rendszert a nagyvárosokban, mint a Tropos egymaga. A szabadalmazott Tropos MetroMeshTM architektúra messzemenően megfelel a szolgáltatók, önkormányzatok és hálózathasználók elvárásainak, mivel méretezhető, bővíthető és alacsony költség mellett nagyteljesítményt biztosít. A Tropos Network egyedülálló szaktudással rendelkezik a nagyteljesítményű mesh szoftverek fejlesztése, a rádiófrekvenciás mesh tervezése, a metrószintű hálózat tervezése, telepítése és optimalizálása és az önkormányzati engedélyeztetésük lebonyolításában. A Tropos Networks központja a kaliforniai Sunnyvale-ben található. További információk: www.tropos.com; telefon: 408-331-6800; e-mailcím: info@tropos.com.

A Tropos és a PWRP a Tropos Networks, Inc. bejegyzett márkajelzései. A Tropos Networks, MetroMesh, AMCE, TMCX, SABRE, CMDP és a Metro-Scale Mesh Networking Defined a Tropos Networks, Inc. márkajelzései. A többi márka- vagy terméknév az azokat birtokló cégek márkajelzései vagy bejegyzett márkái.

KeresésKAPCSOLAT