ABB vil opkøbe B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH)

2017-04-04 - Styrker lederskabet inden for industriel automation
  • Opkøbet af B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) vil lukke ABB’s historiske hul inden for maskin- og fabriksautomation
  • Vi vil oprette en unik og omfattende automationsportefølje for vores kunder globalt
  • B&R er innovationsledende i Programmable Logic Controllers (PLC), Industrial pc'er (IPC) samt maskin- og fabriksautomation
  • B&R leverer en årlig omsætning på > 600 MUSD i det yderst attraktiv 20 BUSD maskin- og fabriksautomationssegment
  • B&R’s software og Internet of Things (IoT) løsninger styrker yderligere ABB Ability ™
  • Klar opbakning til B&R’s vækststrategi, midtvejs salgsambition på > 1 BUSD
  • Kontinuitet i B&R’s ledelse, grundlæggerne støtter integrationsfasen som rådgivere
  • B&R’s hovedkvarter i Eggelsberg, Østrig, bliver ABB’s globale center for maskin- og fabriksautomation
  • Transaktion finansieres kontant og forventes afsluttet i sommeren 2017
  • Købsprisen er ikke afsløret
ABB annoncerede i dag købet af B&R, den største uafhængige leverandør med fokus på produkt- og software-baseret, åben-arkitektur-løsninger til maskin- og fabriksautomation. B&R der blev etableret i 1979 af Erwin Bernecker og Josef Rainer har hovedkontor i Eggelsberg, Østrig. Virksomheden beskæftiger mere end 3.000 medarbejdere inklusive omkring 1.000 F&U samt applikationsingeniører. Virksomheden opererer på tværs af mere end 70 lande, genererer salg for mere end 600 MUSD (2015/16) på et 20 BUSD maskin- og fabriksautomationssegment. Kombinationen af at sammenlægge B&Rs innovative produkter, software og løsninger til moderne maskin- og fabriksautomation med ABB’s verdensførende robotteknologi, automatisering, digitalisering og elektrificering vil være uovertruffen inden for industriel automatisering.


Gennem overtagelsen, udvider ABB sin førerposition inden for industriel automatisering og vil blive unikt positioneret til at gribe vækstmuligheder som følge af den fjerde industrielle revolution. ABB tager et stort skridt mod at udvide sin digitale porteføjle ved at kombinere ABB Ability med B&R’s stærke applikations- og softwareplatforme, dens store installerede base, kundeadgang og skræddersyede automationsløsninger.

"B&R er en diamant i en verden af ​​maskin- og fabriksautomation, denne kombination er en once-in-a-lifetime mulighed. Denne transaktion markerer en milepæl for ABB, da B&R vil lukke den historiske kløft inden for ABB’s automationstilbud. Vores virksomheder passer perfekt sammen, og vil gøre os til den eneste industrielle automationsudbyder der kan tilbyde kunderne hele spektret af teknologi- og softwareløsninger omkring måling, kontrol, aktivering, robotteknologi, digitalisering og elektrificering," sagde ABB CEO Ulrich Spiesshofer.

"Dette opkøb passer perfekt til vores Next Level strategi. Med vores unikke digitale udbud og vores installeret base på mere end 70 millioner tilsluttede enheder, 70.000 kontrolsystemer og nu mere end 3 millioner automatiserede maskiner og 27.000 fabriksinstallationer rundt om i verden, giver vi vores kunder mulighed for at gribe de enorme muligheder i den fjerde industrielle revolution."

"Denne kombination giver fantastiske muligheder for B&R, deres kunder og medarbejdere. Vi er overbeviste om, at ABB tilbyder den bedste platform for det næste kapitel af vores væksthistorie. ABB’s globale tilstedeværelse, digitale udbud og portefølje vil være nøglen til yderligere at accelerere vores innovation og vækst," siger Josef Rainer, medstifter af B&R.

"Dette er et stærkt signal til vores medarbejdere, da vores aktiviteter i Eggelsberg bliver ABB’s globale center for maskin- og fabriksautomation," siger Erwin Bernecker, medstifter af B&R. "Det vigtigste for mig er, at virksomhederne og deres medarbejdere passer så godt sammen, og at vores grundlæggende placering vil spille sådan en central rolle."

Læs evt. mere her.SøgKONTAKT OS

 • Salgsinformation