ABB tar hem order värd 80 miljoner dollar till Kanadas största solcellsanläggning

2013-11-05 - Solcellsanläggning i Ontario på 100 megawatt (MW) blir en av världens största.
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tillsammans med sin konsortiepartner Bondfield Construction vunnit en order från Canadian Solar Solutions på leverans av en nyckelfärdig solcellsanläggning med en effekt av 100 MW att uppföras i Grand Renewable Energy Park i Ontario, Kanadas största provins. Ordern kom in i tredje kvartalet och värdet för ABB är runt 80 miljoner dollar.

Anläggningen är del av en investering på 5 miljarder dollar av Samsung Renewable Energy och partners för att skapa ett alternativt energikluster på mer än 1 369 MW förnybar energi från vind- och solkraft. Ett av de första projekten i klustret är bygget av Grand Renewable Energy Park som, utöver dessa 100 MW solkraft, kommer att omfatta en vindkraftpark på 150 MW. Canadian Solar Solutions är det ansvariga EPC-företaget (engineering, procurement and construction) för projektet.

Enligt Internationella Energirådet installerades 267 MW solcellskraft i Ontario under 2012, en ökning med 70 procent från 2011. ABB har en betydande roll i denna utbyggnad och har mottagit beställningar på mer än 90 MW fullskalig solkraft enbart i Ontario sedan september 2012.

”Vi är glada att tillsammans med Canadian Solar Solutions få bygga landets största solcellsanläggning och stödja Samsungs visionära satsning på förnybar energi”, sa Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB. ”Vårt erbjudande av produkter och system inom solcellsteknik, tillsammans med vår meriterade kompetens att effektivt uppföra optimerade, fullskaliga solcellsanläggningar runt om i världen, kommer att hjälpa oss att leverera en lösning i världsklass till vår kund.”

ABB ska leverera en BOS-lösning (Balance of System) bestående av en rad kraft- och automationsprodukter, inklusive ABB:s flaggskepp Symphony™ Plus, automationsplattformen för konventionell kraftgenerering och förnybara energislag. ABB ska också ansvara för konstruktion, elektriska installationer, driftsättning och prestandatester av anläggningen. Byggarbeten och mekaniska installationer kommer att utföras av ABB:s konsortiepartner i projektet, det Ontariobaserade företaget Bondfield Construction.

När anläggningen är i full drift 2015 kommer den att producera 165 000 megawattimmar utsläppsfri el per år, vilket motsvarar behovet hos 13 750 kanadensiska hushåll. Den ska också bidra till en renare miljö genom att undanröja årliga utsläpp av 162 000 ton koldioxid.

ABB har en bred portfölj av produkter och lösningar för hela solkraftskedjan, inklusive nyckelfärdiga system, omfattande erbjudanden för bostadshus, kommersiella byggnader och industriella anläggningar samt tjänster inom service, drift och underhåll. ABB har levererat mer än 50 nyckelfärdiga solcellsanläggningar runt om i världen.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
Media Relations:
Thomas Schmidt,
Antonio Ligi
(Zurich, Schweiz)
Tel: +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com


Investor Relations:
Schweiz: Tel. +41 43 317 7111
USA: Tel. +1 203 750 7743
investor.relations@ch.abb.com


Håll dig uppdaterad!

Följ oss på TwitterFölj oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube


Sök