Томсън Ройтерс включва АББ в топ 100 на световните иноватори

АББ получава признание за непрекъснатия си стремеж към насърчаване на иновациите, комерсиализацията и защитата на интелектуалната собственост.
Цюрих, Швейцария, 8 октомври 2013 г. – АББ, водещият концерн за енергетика и автоматизация, бе признат от „Томсън Ройтерс” за един от 100-те най-големи световни иноватори.

Тази награда признава изключителния принос на компании от цял свят към световните иновации, защитата на идеи и комерсиализацията на изобретения..

“Тази награда е безспорно потвърждение на нашия фокус върху разработването на иновативни решения в областта за автоматизацията, енергийната ефективност и електрическата мрежа,” сподели главният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер.

През последната година АББ обяви няколко важни иновационни постижения, включително комбиниран прекъсвач на ниско напрежение и енергиен мениджър, ново бързо зарядно на постоянен ток за електрически коли и „технология за светкавично зареждане” на електрически автобуси, както и разработването на силов прекъсвач за постояннотокови мрежи високо напрежение (HDVC).

Наградата на „Томсън Ройтерс” идва след като АББ бе включена в топ 50 на европейските компании с най-много регистрирани патенти от Европейското патентно ведомство по-рано тази година и след признаването й от страна на издание „Технолоджи Ривю” на Масачузетския Технологичен институт (MIT Technology Review) за един от водещите световни иноватори.

През 2012 г. АББ инвестира повече от 1.2 млрд. долара в изследователска дейност и разработки. Компанията разполага с около 8000 технолози в повече от 20 държави.

АББ (www.abb.com) е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Концернът АББ има свои компании в около 100 държави и разполага с над 145 000 служители.


Stay in the loop:

Follow us on TwitterGet LinkedInConnect on FacebookSubscribe on YouTube

Search