ABB käynnistää IdeaHub Innovation Challenge -innovaatiokilpailun

2016-11-14 - ABB ja IdeaHub käynnistävät globaalin IdeaHub Innovation Challenge -innovaatiokilpailun, jossa etsitään innovaatioita ja ratkaisuja taajuusmuuttajien suunnitteluun, käyttöön ja toimintaan tai jopa täysin uusiin käyttösovelluksiin.

Kilpailu on kohdistettu laitteisto- ja ohjelmisto-osaajille maailmanlaajuisesti. Voittajat saavat käyttöönsä rahoitusta, tuotekehitysosaamista, asiakkaita ja markkinoita, joiden avulla he voivat kehittää ideoitaan tai hankettaan. Hyväksytyt ehdokkaat saavat mahdollisuuden myydä ideansa suoraan ABB:lle huhtikuussa 2017 pidettävässä IdeaHub-tapahtumassa.

IdeaHub on useat alat yhdistävä, avoin innovaatioalusta, joka tuo yhteen maailman visionäärit sekä globaalien yritysten rahoituksen ja tuen. Edelliset innovaatiokilpailut keskittyivät robotiikan uudistuksiin; hakijoita oli yli 300 kaikkialta maailmasta, joista yhdeksän valittiin yhteistyöhön ABB:n kanssa.

Tänään julkaistussa kilpailussa haetaan ratkaisuja seuraavan sukupolven taajuusmuuttajien kolmeen suurimpaan haasteeseen:

1.) Kytkettävyys: Yksikään taajuusmuuttaja ei toimi yksin! Vuonna 2016 maailmassa on yhtä paljon toisiinsa kytkettyjä laitteita kuin ihmisiä. Etsimme uusia ja parempia tapoja liittää kaikki teollisuuden laitteet turvallisesti toisiinsa. Vuonna 1969, ABB:n ensimmäinen taajuusmuuttaja kytkettiin vaihtovirtamoottoriin Helsingin-tehtaamme kellarilaboratoriossa. Teollisuuden laitteista on sittemmin tullut entistä liitettävämpiä. Innovaation voi rakentaa teollisuuden antureiden ympärille, laitteiden verkostoista tai uusista, kustannustehokkaista langattomista ratkaisuista.

2.) Yksinkertaisuus: ”Yksinkertaisuus voi olla vaikeampaa kuin monimutkaisuus; se vaatii kovaa työtä.” ABB:n taajuusmuuttajien avulla teollisuus saa aikaan enemmän vähemmällä. Onko sinulla ideoita, jotka voisivat yksinkertaistaa taajuusmuuttajien tai moottoreiden asennusta, käyttöä tai huoltoa teollisuudessa? Joskus parhaat ideat ovat yksinkertaisia, kuten taajuusmuuttajayksikön lisääminen vaihtovirtamoottoria ohjaamaan säästäen merkittäviä määriä energiaa. Innovaatiosi voi liittyä todellisen käyttövalmiin ratkaisun kehittämiseen yksinkertaistamaan teollisuuden käyttäjäkokemusta tai tapaa, jolla ihminen käyttää laitteita.

3.) Älykkyys: Ei se, mitä on olemassa, vaan miten sitä käyttää. Ihmisten, koneiden, antureiden ja laitteiden tuottaman tiedon määrä on noussut räjähdysmäisesti. Kaikki se tieto on kuitenkin turhaa, jos emme käytä älyämme ja muunna sitä analyyseiksi ja toiminnaksi. Matkansa aikana mannertenvälinen lento tuottaa teratavun tietoa puolen tunnin välein. Maalla ja merellä tehtaat ja laivat tuottavat vastaavia määriä tietoa. Innovaation voi rakentaa tietojen analysoinnin tai tulevaisuutta ennustavien algoritmien ympärille. Sen voi rakentaa teollisuuden antureiden ympärille, laitteiden verkostoista tai uusista, kustannustehokkaista langattomista ratkaisuista.

”Olemme innoissamme julkistaessamme tämän kilpailun ja odotamme mielenkiinnolla maailman uudistajien ideoita. ABB on neljännen teollisen vallankumouksen etujoukoissa, ja yhteistyö kumppaneidemme, asiakkaidemme ja muiden yrittäjien kanssa on tärkeää, kun rakennamme uusia ekosysteemejä teollisen internetin ympärille. Strategisiin kumppanuuksiin sijoittaminen auttaa meitä kehittämään ratkaisuja, jotka parantavat asiakkaidemme toiminnan tehokkuutta ja tuottavuutta parantamalla käytettävyyttä, nopeutta ja tuotantoa. Uskomme, että tämänkaltainen yhteistyö nopeuttaa ratkaisujen pääsyä markkinoille, minkä ansiosta asiakkaamme hyötyvät teollisuuden digitalisoinnin eduista nopeammin ja joustavammin”, ABB:n Drives and Controls -liiketoiminnan johtaja Morten Wierod sanoo.

”Tämä on mahtava tilaisuus maailman laitteisto- ja ohjelmisto-osaajille ja yrittäjille työskennellä yhdessä johtavan taajuusmuuttajavalmistajan kanssa ja viedä ideansa seuraavalle tasolle. Lähestymistapamme on merkittävästi erilainen muihin ohjelmiin verrattuna. Kaikki neuvottelut käydään suoraan menestyneiden hakijoiden ja ABB:n välillä, joten tulokset voidaan jäsentää juuri heidän tarpeisiinsa. Olemme huomanneet, että yhteistyö ABB:n kaltaisen suuren ja arvostetun yrityksen kanssa voi myös vahvistaa konsepteja ja hankkeita markkinoiden silmissä ja johtaa uusiin mahdollisuuksiin. Ohjelmamme pyrkii täydentämään soveltuvia hankkeita niitä mitenkään rajoittamatta – emme aseta ennakkoehtoja, emmekä odota pääoman sijoittamista minään osana ohjelmasta syntyviä sopimuksia”, IdeaHubin Simon Blair kuvailee.

IdeaHub on innovaatioalusta, jonka toimintaa hoitaa hankekehitys- ja innovaatiokonsultointiyritys Venturebright. Yrityksellä on 50 vuoden kokemus menestyksekkäiden liiketoimintahankkeiden luomisesta ja käynnistämisestä.

Hakemuksia otetaan vastaan osoitteessa www.theideahub.co.uk 31. tammikuuta 2017 saakka.

ABB on johtava teknologian edelläkävijä, jonka tarjonta kattaa niin sähköistystuotteet, robotit ja liikkeenohjauksen kuin teollisuusautomaation ja sähköverkkoratkaisut. Asiakkaat ovat maailmanlaajuisesti teollisuus-, energia-, liikenne- ja infrastruktuurialoilla. Yli 125-vuotias ABB on mukana edistämässä teollisuuden digitalisaatiota, energiajärjestelmän murrosta ja neljättä teollista vallankumousta. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5000. www.abb.fi

HakuYHTEYDENOTTO

  • Lisätiedot:
  • Juho Vuorio
  • p. 050 33 24897