ABB lanserar specialutvecklad lastfrånskiljare för vindkraft

2013-05-08 - Lastfrånskiljaren NALFWind med 63A säkring eliminerar behovet av brytare.
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, lanserar NALFWind – en helt nyutvecklad 36kV lastfrånskiljare för vindkrafttillämpningar. Konceptet innebär att lastfrånskiljaren integreras med en säkring på 63A och att behovet av en särskild brytarfunktion elimineras.

”Genom att förse vår nya lastfrånskiljare med motorstyrning och övervakning på distans har den också en självklar plats i det smarta elnätet”, säger Mohamed Ezzo, marknadsansvarig för mellan- och högspänningsprodukter inom ABB:s enhet Svensk Försäljning.

Förmågan att bryta mycket höga inkopplingsströmmar gör NALFWind till en säker och effektiv komponent vid designen av vindkraftsanläggningar. ”Dessutom är vår nya lastfrånskiljare ett mycket kostnadseffektivt alternativ”, påpekar Mohamed Ezzo.

NALFWind är anpassad för en spänning på upp till 36kV – den spänning som numera är standard för både vindkraftverk och kringutrustning. Transformatorer runt 3000 kVA kan nu skyddas genom den nya apparaten. ”Det är kombinationen av lastfrånskiljare med en ny typ av säkring som ger NALFWind dess unika prestanda”, tillägger Mohamed Ezzo.

Designen av NALFWind är baserad på de lastfrånskiljare som idag används för 12kV och 24kV. Den nya säkringen bygger på ABB:s beprövade CEF-S koncept och är speciellt utvecklad och anpassad för den svenska marknaden.

ABB är en av världens största leverantörer till vindkraftsindustrin. Utbudet omfattar allt från kompletta nätverk till leveranser av skräddarsydda kraftkomponenter.
ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.


För mer information kontakta:
ABB AB
Mohamed Ezzo
Marknadsansvarig för mellan- och högspänningsprodukter
Svensk Försäljning
Tel: 08-658 80 23
mohamed.ezzo@se.abb.com
ABB Sverige
Pressavdelningen
Tel. 021- 32 32 32
press@se.abb.com


Håll dig uppdaterad!

Följ oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube