ABB nimittää Timo Ihamuotilan yhtymän uudeksi talous- ja rahoitusjohtajaksi

2016-10-27
  • Timo Ihamuotila siirtyy ABB:n talous- ja rahoitusjohtajaksi 1.4.2017 alkaen Nokialta
  • Tunnustettu talous- ja rahoitusjohtaja, jolla on laaja kokemus viestintäteknologia-, ohjelmisto- ja palveluliiketoiminnoista, aktiivisesta portfolion hallinnasta ja operatiivisen toiminnan tehostamisesta
  • Syvällistä ymmärrystä yhtiöiden transformaatiosta ja digitaalisista liiketoimintamalleista
  • Digiloikka on ABB:n Next Level -strategian 3. vaiheen kulmakivi: Chief Digital Officerin tehtävän perustamisen jälkeen uusi talous- ja rahoitusjohtaja avainasemassa muokkaamassa ABB:tä digitaalisen teollisuuden johtavana yrityksenä

ABB ilmoitti tänään, että Timo Ihamuotila on nimitetty ABB-yhtymän talous- ja rahoitusjohtajaksi ja johtokunnan jäseneksi 1.4.2017 alkaen. Ihamuotila seuraa nykyistä talous- ja rahoitusjohtaja Eric Elzvikiä. Elzvik siirtyy uusiin haasteisiin ABB:n ulkopuolelle perehdytettyään seuraajansa huolellisesti vuoden 2017 toisen kvartaalin aikana.

Ihamuotila siirtyy ABB:lle Nokialta, jossa hän toiminut talous- ja rahoitusjohtajana vuodesta 2009 lähtien. Tässä tehtävässä hänellä oli erittäin merkittävä osuus yhtiön suunnan muuttamisessa ja uudelleen asemoinnissa ”globaalina johtajana, joka yhdistää ihmisiä ja asioita” liiketoimintamalleja muuttamalla, aktiivisella portfolion hallinnalla ja operatiivista toimintaa parantamalla.

Ihamuotila tuo mukanaan 26 vuoden kokemuksen viestintäteknologia- ja pankkisektorilta. Hänellä on myös merkittävää kokemusta rahoituksesta, talousjohtamisesta, yritysfuusioista ja -ostoista sekä kaupallisesta ja yleisjohdosta.

“Timo on kokenut talous- ja rahoitusjohtaja, joka on tehnyt vaikuttavan kansainvälisen uran”, sanoo ABB-yhtymän pääjohtaja Ulrich Spiesshofer. ”Hänellä on laaja ja syvällinen kokemus kaikilta talouden osa-alueilta sekä liiketoimintojen muutoksesta teollisen digitalisaation aikana. Laajalla asiantuntijuudellaan, joka ulottuu talousjohtamisesta kaupalliseen ja yleisjohtamiseen, hän on ihanteellinen henkilö johtamaan talous- ja rahoitusorganisaatiotamme ja edistämään ABB:n käynnissä olevaa muutosta digitaalisen teollisuuden johtajana. Olen iloinen voidessani toivottaa Timon tervetulleeksi näinä kiinnostavina aikoina, kun keskitymme tuottamaan mahdollisimman paljon arvoa osakkeenomistajillemme”, Spiesshofer toteaa.

”Samalla haluan jo nyt lämpimästi kiittää Eric Elzvikiä hänen pitkästä ja merkittävästä sitoutumisestaan ja monista arvokkaista saavutuksistaan ABB:llä yli kolmen vuosikymmenen aikana. Hänen aikakaudellaan talous- ja rahoitusjohtajana on vahvistettu kassavirran merkitystä yhtymän ohjauksessa sekä parannettu huomattavasti käyttöpääomaa ja perusteellisesti tehostettu taloustoimintojen tuottavuutta. Toivotamme Ericille parasta menestystä, kun hän siirtyy urallaan eteenpäin hallitun siirtymiskauden jälkeen, joka viedään päätökseen vuoden 2017 toisella kvartaalilla."

Ihamuotila on aiemmin työskennellyt Nokialla myyntijohtajana, liiketoimintayksikön johtajana sekä rahoitusjohtajana. Tätä ennen hän toimi Citibankissa ja Kansallis-Osake-Pankissa. Timo on kauppatieteiden maisteri ja suorittanut myös jatkotutkinnon Helsingin kauppakorkeakoulussa.

“On hienoa aloittaa työt ABB:llä yhtiön ollessa näin merkittävässä vaiheessa. ABB on siirtymässä seuraavalle tasolle ja laajentamassa digitaalista tarjontaansa auttaen asiakkaitaan energian vallankumouksessa ja neljännessä teollisessa vallankumouksessa”; Ihamuotila sanoo. ”Odotan innolla tehtävääni. Keskitymme kannattavan kasvun luomiseen ja arvon luomisen vauhdittamiseen kaikkialla ABB:llä yhdessä koko johtoryhmän kanssa.”

Elzvik aloitti ABB:llä vuonna 1984 ja on tehnyt pitkän ja merkittävän uran erilaisissa johtotehtävissä Ruotsissa, Singaporessa ja Sveitsissä sisältäen muun muassa Corporate Development-, Mergers & Acquisitions- ja Joint Ventures -toimintojen johtamisen. Hän työskenteli Automation Products -divisioonan talousjohtajana 2006–2010, minkä jälkeen hän toimi Discrete Automation and Motion -divisioonan talousjohtajana. ABB-yhtymän talous- ja rahoitusjohtajana hän on toiminut helmikuusta 2013 lähtien.

HakuYHTEYDENOTTO