ABB saattaa päätökseen B&R:n yritysoston

2017-07-07 - ABB on saattanut päätökseen B&R:n (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) yritysoston. B&R on suurin itsenäinen tuote- ja ohjelmistopohjaisten avoimen arkkitehtuurin ratkaisujen globaali tuottaja kone- ja tehdasautomaatio- asiakkaille. 4.4.2017 ilmoitettu yritysosto rahoitetaan käteisvaroilla, ja sen odotetaan kasvattavan operatiivista osakekohtaista tulosta ensimmäisen vuoden aikana.
“Olen iloinen siitä, että voin nyt virallisesti toivottaa B&R:n tervetulleeksi ABB:lle. Yritysostolla ABB laajentaa johtajuuttaan teollisuusautomaatiossa ja sen seurauksena olemme ainoa teollisuusautomaatiotoimittaja, joka tarjoaa prosessi- ja kappaletavarateollisuuteen koko teknologia- ja ohjelmistoratkaisujen portfolion mittaukseen, ohjaukseen, liikkeenhallintaan, robotiikkaan, digitalisaatioon ja sähköistykseen”, ABB-yhtymän pääjohtaja Ulrich Spiesshofer sanoo.

”Yhdistyminen avaa uusia globaaleja kasvumahdollisuuksia laajentamalla tarjontaamme olemassaoleville asiakkaille sekä tuomalla ABB:n teknologiaosaamisen ja teknisen asiantuntijuuden teollisuudenaloille ja asiakkuuksiin, joita emme ole aiemmin palvelleet. Sitoutumisestamme B&R:n liiketoiminnan kasvattamiseen kertoo päätöksemme investoida tutkimus- ja tuotekehityskeskukseen, joka tullaan rakentamaan B&R:n pääkonttorin viereen Itävallan Eggelsbergiin.” Yritysosto on jälleen merkittävä virstanpylväs ABB:n Next Level -strategian toteuttamisessa. Se vahvistaa ABB:n asemaa maailman toiseksi suurimpana teollisuuden automaatiotoimittajana. ABB on nyt ainutlaatuisessa asemassa hyödyntämään neljännen teollisen vallankumouksen kasvumahdollisuuksia. B&R:n johtavat ohjelmoitavien logiikoiden (PLC) tuotteet, ohjelmistot ja palvelut, teollisuustietokoneet ja liikkeenohjaukseen pohjautuva kone- ja teollisuusautomaatio täydentävät ihanteellisesti ABB:n tarjontaa energiayhtiöille, teollisuuteen sekä liikenne- ja infrastruktuurialoille.

Hankinnan myötä ABB ottaa jälleen suuren askeleen digitaalisen tarjoamansa laajentamisessa yhdistämällä oman johtavan digitaalisten ratkaisujen ABB AbilityTM
-tuotevalikoimansa B&R:n vahvoihin sovellus- ja ohjelmistoalustoihin, sen laajaan asennettuun laitekantaan, asiakkuuksiin ja räätälöityihin automaatioratkaisuihin.

Yritysoston myötä B&R:stä tulee osa ABB:n Industrial Automation -divisioonaa ja siitä muodostetaan uusi liiketoimintayksikkö – Machine & Factory Automation. Liiketoimintayksikön pääkonttori sijaitsee Itävallan Eggelsbergissä ja sitä johtaa B&R:n aiempi toimitusjohtaja Hans Wimmer. B&R:n perustajat Erwin Bernecker ja Josef Rainer toimivat neuvonantajina integraatiovaiheen aikana. ABB on sitoutunut panostamaan B&R:n toimintoihin sekä tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä kehittämään edelleen yrityksen menestyksekästä liiketoimintamallia. Sitoutumista kuvaa myös B&R:n keskipitkän aikavälin yli miljardin dollarin myyntitavoite.

Tämä on suomenkielinen yhteenveto ABB-yhtymän virallisesta englanninkielisestä tiedotteesta.

HakuYHTEYDENOTTO