Το πρώτο Βραβείο Έρευνας της ΑΒΒ προς τιμήν του Hubertus von Gruenberg απονέμεται στον Δρ. Jef Beerten

2016-10-21 - Ο Δρ Jef Beerten από το Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο λαμβάνει επιχορήγηση για τα επόμενα τρία χρόνια συνολικής αξίας 300.000 δολαρίων, για την εν εξελίξει έρευνά του στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής τεχνολογίας.
Ο Δρ Jef Beerten, του Πανεπιστημίου της Λούβεν (KU Leuven) και του ερευνητικού κέντρου Energyville, καθώς και μεταδιδακτορικός υπότροφος του Ιδρύματος Έρευνας στη Φλάνδρα του Βελγίου, είναι ο πρώτος που λαμβάνει το Βραβείο Έρευνας της ΑΒΒ προς τιμήν του Hubertus von Gruenberg. Κατά τη διάρκεια τελετής, όπου παρευρέθηκαν περισσότεροι από εκατό ερευνητές διεθνούς κύρους, ο Δρ Beerten ξεχώρισε για τη διδακτορική του διατριβή «Μοντελοποίηση και Έλεγχος Δικτύων Συνεχούς Ρεύματος». Η επιλογή του έγινε μεταξύ 69 υποψηφίων από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων και από κορυφαία ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Ο θεσμός αυτός, που δημιουργήθηκε προς τιμήν του πρώην προέδρου της ABB Δρ Hubertus von Gruenberg, βραβεύει την εξαιρετική ακαδημαϊκή εργασία στον τομέα της ενέργειας και του αυτοματισμού και συνοδεύεται από ένα από τα υψηλότερα ποσά ερευνητικής επιχορήγησης του είδους του. Το βραβείο θα απονέμεται κάθε τρία χρόνια.Από αριστερά εικονίζονται: ο Peter Voser, πρόεδρος του ABB Board of Directors, ο Καθηγητής Ronnie Belmans - Παν/μιο Λουβέν, ο Hubertus von Gruenberg - πρώην πρόεδρος της ABB, ο βραβευμένος Δρ. Jef Beerten - Παν/μιο Λουβέν, ο Ulrich Spiesshofer, ABB CEO και ο Bazmi Husain, ABB Chief Technology Officer.

"Ως ηγέτες στην πρωτοποριακή τεχνολογία και στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, είμαστε ευτυχείς που υποστηρίζουμε την καινοτόμο έρευνα που συνδέεται με την ενέργεια και την τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΒ Ulrich Spiesshofer. "Συγχαίρω τον Jef Beerten, του οποίου το έργο διακρίνεται για την εφαρμογή του σε πραγματικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του αυτοματισμού."

Με αυτό το ερευνητικό βραβείο, η ΑΒΒ προσφέρει στην επόμενη γενιά ερευνητών την αναγκαία υποστήριξη για την υλοποίηση των ιδεών και των οραμάτων τους, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν στις διεθνείς επιστημονικές και επιχειρηματικές κοινότητες καινοτόμα αποτελέσματα.

Η ABB κατέχει ηγετική θέση στην τεχνολογία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού διανομής και εγκαταστάσεων, στους Μετατροπείς Ισχύος, Κινητήρων και Ρομπότ, στον βιομηχανικό αυτοματισμό και στην τεχνολογία συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, υποστηρίζοντας πελάτες σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, βιομηχανίες, μεταφορές και υποδομές σε παγκόσμιο επίπεδο. Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, η ABB γράφει το μέλλον στην βιομηχανική ψηφιακή τεχνολογία. Με περισσότερες από 70 εκατομμύρια συσκευές συνδεδεμένες, μέσω εγκατεστημένης βάσης της ΑΒΒ και πάνω από 70.000 συστήματα ελέγχου σε όλες τις κατηγορίες πελατών, η ABB βρίσκεται σε ιδανική θέση για να επωφεληθεί από την ανάπτυξη των ενεργειακών συστημάτων και την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Με κληρονομιά άνω των 130 χρόνων, η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 135.000 εργαζόμενους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ .PDF