ABB îi nominalizează pe Chun-Yuan Gu Preşedinte pentru regiunea AMEA şi pe Frank Duggan Preşedinte pentru Europa

Directorul ABB China, Chun-Yuan Gu este nominalizat in functia de Preşedinte pentru regiunea Asia, Orientul Mijlociu şi Africa (AMEA); Frank Duggan îl succede pe Bernhard Jucker în funcţia de Preşedinte al regiunii Europa; ambii vor fi membri ai Comitetului Executiv
ABB a anunțat astăzi că Chun-Yuan Gu, Managing Director al ABB China, va deveni președinte al regiunii AMEA. El preia functia de la Frank Duggan, care a fost numit președinte pentru Europa, succedandu-i lui Bernhard Jucker, a cărui pensionare a fost anunțată cu ceva vreme in urma. În calitate de membri ai Comitetului Executiv ABB, atât Chun-Yuan Gu cât și Frank Duggan vor raporta CEO-ului ABB, Ulrich Spiesshofer. Ambele numiri vor intra în vigoare de la 1 iulie 2017.

„China reprezintă o treime din creșterea globală și este o piață deosebit de importantă pentru ABB. Sunt încântat să îi urez bun venit lui Chun-Yuan, în cadrul Comitetul nostru Executiv, acesta fiind expert în piaţa chineză şi în automatizare industrială. Palmaresul său include crearea unui impuls de creștere remarcabil și o cunoaștere profundă a pietei Asiatice, cat și a piețelor emergente“, a spus Spiesshofer. „El va juca un rol important în implementarea Strategiei noastre de Nivel Următor și în continuarea accelerării ritmului nostru de creștere, cum ar fi de exemplu, prin oferta noastră digitală, ABB AbilityTM. Chun-Yuan va avea un rol cheie în integrarea achiziției noastre a B&R anunțate anterior, o companie lider în inovare în domeniul automatizării industriale, în segmentele industriale ale piețelor emergente“.

„În același timp, aș dori să-i mulțumesc călduros lui Frank pentru leadership-ul său extraordinar în regiunea AMEA cât și pentru contribuțiile sale aduse in cadrul Comitetului Executiv de-a lungul ultimilor ani. Cu cunoștințele sale extinse în domeniul clienţilor ABB la nivel mondial, al piețelor și portofoliului și având rezultate solide de accelerare a momentum-ului de creștere, Frank reprezinta viitorul lider ideal pentru Europa. El va continua să joace un rol-cheie în transformarea continuă a ABB către o companie cu orientare preponderentă către client si piață“, a adăugat Spiesshofer.

Chun-Yuan Gu și Frank Duggan şi-au petrecut carierele la ABB. Gu a început la ABB în Suedia în 1989 și a deținut poziții de conducere în cercetare și dezvoltare, în principal în Robotică, înainte de a deveni șeful Centrului Global de Cercetare-Dezvoltare în Robotică din Shanghai în 2006. În ianuarie 2014 el a preluat operațiunile ABB din China. El este fluent în limba Engleză, Mandarină și Suedeză, și deține o diplomă în inginerie de la Universitatea Jiao Tong din Shanghai și un doctorat în inginerie de la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm, Suedia. Gu va continua în calitatea sa de Managing Director al ABB din China, în plus față de noul său rol și va avea sediul la Beijing.

Duggan îi succede lui Bernhard Jucker, care se va pensiona de la data de 30 iunie 2017, așa cum s-a anunțat anterior. Duggan s-a alăturat ABB în Suedia în 1984, și a deținut funcții de conducere în numeroase business-uri ale ABB din Europa, Asia și Golf. În 2011, el a devenit membru al Comitetului Executiv al Grupului în calitate de șef al Piețelor Globale și Manager Regional pentru India, Orientul Mijlociu și Africa, înainte de a fi numit Președinte al regiunii AMEA în ianuarie 2015. În plus față de responsabilitățile sale în calitate de Președinte al regiunii Europa, Frank își va asuma rolul de Managing Director al ABB din Irlanda. Actualul Managing Director al ABB din Irlanda, Tom O'Reilly, se va pensiona la sfârșitul lunii iunie 2017, după o carieră distinsă de 32 de ani in cadrul ABB.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în tehnologia de pionierat în domeniile produse electrice si energetice, robotică și mișcare, automatizare industriala si retele energetice deservind clienți din domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global. Continuând istoria de peste 125 de ani în inovaţie, ABB scrie astăzi viitorul digitalizării industriale, fiind parte activa a Revolutiei Energetice si a celei de a patra Revolutii Industriale. ABB operează în peste 100 de ţări având aproximativ 132,000 angajaţi.

CautareCONTACT