ABB nimetty maailman johtavaksi energia-alan SCADA-järjestelmien toimittajaksi

2017-12-08 - Uuden ARC:n raportin mukaan ”ABB:n verkkoautomaatioliiketoiminta on verkkoautomaation ja digitalisaation eturintamassa.”

Uusimmassa raportissaan ”SCADA Systems for the Electric Power Industry Market Analysis, 2016-2021” (sähköteollisuuden SCADA-järjestelmien markkina-analyysi 2016–2021) ARC Advisory Group on nimennyt ABB:n sähkönsiirrossa ja jakelussa käytettävien SCADA (supervisory control and data acquisition) -verkonhallintajärjestelmien kansainväliseksi markkinajohtajaksi. ARC Advisory Group on johtava teollisuuden, infrastruktuurin ja kaupunkien tutkimus- ja neuvontayritys.

SCADA on järjestelmä, jolla kerätään ja analysoidaan reaaliaikaisia tietoja, joita käytetään kriittisten ja nopeaa reagointia vaativien materiaalien tai tapahtumien valvontaan ja ohjaamiseen. Järjestelmä kerää, käsittelee ja esittää tietoja sekä tekee hälytyksiä, kun olosuhteet muuttuvat hälytystä vaativiksi.

Raportin mukaan ABB on myös sähkön siirron ja jakelun SCADA-valvontakeskusten ykköstoimittaja Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja johtava suurten (arvoltaan yli 1 miljoonan dollarin) SCADA-projektien toimittaja maailmassa. Raportissa ABB nostetaan myös maailman johtavaksi toimittajaksi ohjelmistoista, palveluista, kunnossapidosta ja asiakastuesta saatavalla liikevaihdolla mitattuna.

”Tämä tunnustus ABB:lle maailman johtavana verkonhallintajärjestelmien toimittajana ja maailman suurimpien verkkoyhtiöiden luottotoimittajana on hyvin rohkaisevaa”, sanoi Power Grids -divisioonan johtaja Claudio Facchin. ”SCADA-järjestelmien merkitys yhä pitemmälle digitalisoidun verkon ohjauksessa ja käytössä kasvaa, ja yhtiömme ABB AbilityTM -pohjaiset ratkaisut tukevat tätä muutosta erinomaisesti. Tämä vahvistaa asemaamme eturivin kumppanina vahvempaa, älykkäämpää ja vihreämpää sähköverkkoa rakennettaessa.”

”ABB nousi alan johtavien yritysten listan kärkeen vuonna 2016, kun se valtasi yli kuusi prosenttia markkinoista integroitujen SCADA-ratkaisujensa ansiosta”, sanoi ARC:n älykkäiden verkkojen analysoija ja raportin tekijä Steve Couther. ”Uskomme tämän markkinan kasvavan myös tulevaisuudessa merkittävien globaalien trendien, kuten uusiutuvien energianlähteiden, mikroverkkojen ja teollisen internetin (IIoT) kasvun, myötä. Arviomme mukaan sähkön siirtoon ja jakeluun liittyvien sähköverkon osien SCADA-markkinoiden arvo oli yli 2,5 miljardia dollaria vuonna 2016, ja sen odotetaan kasvavaan vuoteen 2021 asti.”

ABB Ability™ Network Manager SCADA -verkonhallintajärjestelmä on reaaliaikainen alusta, jolla voidaan hallita turvallisesti ja tehokkaasti kaikkia energian tuotanto-, siirto- ja jakelujärjestelmien etäohjattavia toimintoja. Näiden ohjausratkaisujen avulla laitokset voivat parantaa järjestelmän luotettavuutta ja joustavuutta, mikä parantaa turvallisuutta ja varmuutta sekä maksimoi toiminnan tehokkuuden. Tärkeimpiä etuja asiakkaalle ovat suorituskyky, skaalautuvuus, kyberturvallisuus ja optimoidut kokonaiskustannukset.

ABB tarjoaa myös ABB AbilityTM -pohjaista MicroSCADA Pro -ratkaisuaan energianjakelusovelluksiin sekä hajautettuun tuotantoon, jonka avulla voidaan yhdistää ja hallita uusiutuvia energianlähteitä, kuten aurinko- ja tuulivoimaloita. Nämä ratkaisut helpottavat laitostoimintoja, etävalvontaa, analysointia ja ennustamista.

HakuYHTEYDENOTTO