News center

ABB klar med quick chargere til ny europæisk standard til opladning af elbiler

2013-04-19 - ABB vil i løbet af 2013 præsentere en række nye quick chargere til elbiler, der vil passe til den kommende europæiske ladestandard Combo 2.
EU-kommissionen har for nylig peget på Combo 2 som fælles fremtidig ladestandard på det europæiske marked. Senere på året lanceres én quick charger, der kombinerer den udbredte CHAdeMO-standard med den ny Combo 2-standard.

Endnu er der ingen biler på det europæiske marked, som benytter Combo 2-standarden, men Volkswagen og BMW lancerer biler med denne standard i slutningen af 2013.

"ABB’s produktfilosofi på quick chargere er at understøtte alle masseproducerede elbiler, der følger åbne ladestandarder. Derfor er vi også klar med ladeinfrastruktur, der imødekommer EU-kommissionens ønske om en fælles europæisk standard", siger Per Rømer Kofod, Vice President, Smart Grids, ABB i Danmark.

EU-Kommissionen har peget på Combo 2 som fælles ladestandard gældende fra 2017, men det får ikke ABB til at udfase CHAdeMO-laderne af produktprogrammet.

"Ser vi på antallet af elbilmodeller tilgængelige på markedet i dag og de kommende år, vil CHAdeMO fortsat have et forspring i forhold til både Combo 2 og 22kW AC Type 2. Derfor kan det forventes, at CHAdeMO biler fortsat vil strømme til markedet de kommende år. Det har ikke været et problem at køre både diesel- og benzinbiler, derfor ser jeg det heller ikke som et problem, at vi har flere ladestandarder, blot vi tilsvarende har kombi-ladere", siger Per Rømer Kofod.

Den første 50kW Combo 2 quick charger fra ABB forventes klar til levering ultimo juni 2013. Herefter følger endnu en 50kW kombi-quick charger med to stik; ét CHAdeMO og ét Combo 2, og sidst på året forventes af følge i en udgave med yderligere et tredje stik, 22 kW AC Type 2.

Fakta:

ChaDeMo: Elbiler på gaden netop nu bruger CHAdeMo-standarden, som nødvendiggør to ladestik på bilen. Èt til hurtigladning og ét til langsom ladning. Dette gælder bilproducenterne Mitsubishi, Citroen, Peugeot og Nissan.

Combo 2: Volkswagen og BMW lancerer ultimo 2013 biler med Combo 2 stik, hvor hurtig- og langsom ladning foregår via samme stik.

22kW AC Type 2: Smart ED (som option) og Renault Zoe i løbet af foråret 2013.

SøgKONTAKT OS