Η ΑΒΒ διακρίνεται για τις περισσότερες αιτήσεις για κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας στην Ευρώπη για το 2013

2014-03-11 - Η Ελβετία έχει τον υψηλότερο αριθμό αιτήσεων στην Ευρώπη ανά εκατομμύριο κατοίκων και ξεπερνά ακόμα και τη Σουηδία και τη Φινλανδία
Η ΑΒΒ, παγκόσμιος ηγέτης σε τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού, υπέβαλε τις περισσότερες αιτήσεις για κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) το 2013, συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που έχει την έδρα της στην Ελβετία. Σε ένα σύνολο 6.651 αιτήσεων κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας, οι 455 έγιναν από την ΑΒΒ και ακολουθούν οι εταιρείες Nestle, Alstom και Roche.

Κάθε χρόνο, η ΑΒΒ επενδύει περίπου 1,5 δισ. δολάρια στην έρευνα και θεωρείται κορυφαία εταιρεία στον τομέα των τεχνολογικών καινοτομιών στο κύριο πεδίο δραστηριοποίησής της. Η 125ετής κληρονομιά της σε καινοτόμα προϊόντα και λύσεις υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα το 2013, όταν τα Thomson Reuters και MIT Technology Review αναγνώρισαν την ΑΒΒ ως μία από τις κορυφαίες καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως.

«Η ΑΒΒ είναι παγκοσμίως γνωστή για τις τεχνολογικές της καινοτομίες και για την ποιότητα των προϊόντων της», δήλωσε ο Chief Technology Officer, Claes Rytoft. «Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε την ΑΒΒ στην κορυφή της λίστας των αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθώς είναι μια επιβεβαίωση για τις προσπάθειες που καταβάλουμε να εξυπηρετήσουμε την αγορά με καινοτόμα προϊόντα και λύσεις».

Η ABB πραγματοποιεί ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα σε περισσότερες από 30 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 8.500 επιστήμονες-ερευνητές σε όλο τον κόσμο. Υποστηρίζει, επίσης, επτά εταιρικά ερευνητικά κέντρα, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στο Dättwil, κοντά στη Ζυρίχη. Το Παγκόσμιο Εργαστήριο Έρευνας της ΑΒΒ ειδικεύεται σε εννέα ερευνητικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών ισχύος, των λογισμικών, των αισθητήρων, των υλικών και της μεταγωγής ισχύος.

Τα τεχνολογικά επιτεύγματα της ΑΒΒ περιλαμβάνουν τη δημιουργία της τεχνολογίας self-blast circuit breaker, τον πρώτο αισθητήρα πίεσης fiber-laser based και τον κορυφαίο σε όλο τον κόσμο διακόπτη γεννήτριας. Πρόσφατα, η ΑΒΒ ανακοίνωσε μερικά ορόσημα καινοτομίας που περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό διακόπτη ισχύος χαμηλής τάσης και διαχειριστή ενέργειας, έναν νέο ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μια τεχνολογία flash φόρτισης για ηλεκτρικά λεωφορεία, καθώς και την ανάπτυξη ενός υβριδικού διακόπτη συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC).

Οι αιτήσεις για κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών στο ΕΓΔΕ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο πέρυσι, αυξανόμενες κατά 2,8%, δείχνοντας έτσι ότι η Ευρώπη συνεχίζει να αποτελεί βασική αγορά στον τομέα των καινοτομιών. Στην Ελβετία έγιναν οι περισσότερες αιτήσεις ανά εκατομμύριο κατοίκων, αριθμός που ξεπέρασε αυτόν της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Με σχεδόν 7.000 υπαλλήλους, το ΕΓΔΕ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα εξυπηρέτησης δημοσίου. Η έδρα του είναι στο Μόναχο και έχει επίσης γραφεία στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, τη Χάγη και τη Βιέννη. Το ΕΓΔΕ ιδρύθηκε με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών στον τομέα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Μέσω της κεντρικής διαδικασίας χορήγησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του ΕΓΔΕ, οι εφευρέτες έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν προστασία για τις ευρεσιτεχνίες τους στα 38 κράτη-μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, με την κατάθεση μιας μόνο αίτησης για ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.


Η ΑΒΒ είναι κορυφαία εταιρεία στις τεχνολογίες ισχύος και αυτοματισμού που επιτρέπουν στις βιομηχανίες και στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να βελτιώσουν την απόδοσή τους, μειώνοντας παράλληλα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ο Όμιλος ΑΒΒ δραστηριοποιείται σε περίπου 100 χώρες και απασχολεί σχεδόν 150.000 άτομα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ