Møt ABB på Zerokonferansen 2016

2016-11-18 - Det er minst tre gode grunner til å besøke ABBs utstilling under Zerokonferansen i Oslo 23. – 24. november 2016.Det er rett og slett jordklodens klima og vår egen fremtid som står på agendaen under Zerokonferansen 2016.

ABB er sponsor av både Miljøstiftelsen Zero og Zerokonferansen og deltar for åttende gang på rad på Norges største møteplass for klima- og miljøengasjerte. "Fra fossil til grønn særstilling" er navnet på årets konferanse.

- Tittelen på konferansen antyder at vi kan innta den samme lederposisjonen innen utnyttelse av ren energi som den vi har hatt innen olje og gass - hvis vi vil det selv. Vi i ABB har en fot innen begge leire og tar vår del av ansvaret for å gjennomføre det grønne skiftet, sier informasjonsdirektør Helene Günther Merg.Informasjonsdirektør i ABB, Helene Günther Merg

Nøkkelen til en bærekraftig energifremtid er teknologi, og mange av selskapene som skal bidra til omstillingen vil være på Folketeateret og Folkets Hus under Zerokonferansen i Oslo 23. – 24. november.

- Ingen vil gi oss en ledende posisjon på grønn teknologi. Vi må ta den. I ABB er vi opptatt av å utnytte alle mulighetene som ligger i digitaliseringen og energiomstillingen samfunnet er midt oppe i. Dette er to av de mest vesentlige utviklingstrekkene i vårt moderne samfunn i dag og henger tett sammen, sier Günther Merg.

- Et typisk eksempel hvor både digitalisering og energiomstilling smelter sammen, er nye smartgrid- eller microgrid-løsninger, som gjør det mulig å utnytte fornybar energi bedre. Vår kombinerte solinverter og energilager React er et slikt produkt for distribuert energiproduksjon, sier hun.

På Zerokonferansen vil du kunne studere både React og annen grønn teknologi på nært hold på ABBs stand:

Free@home: På Zerokonferansen har vi med et helt rom utrustet med ABBs praktiske, komfortable og energieffektive hjemmeautomatiseringssystem. Free@home er lett å installere og lett å bruke. Med PC, nettbrett eller mobil styrer du enkelt lys, varme, persienner, aircondition og porttelefon.

React: ABBs nye kombinerte solinverter og energilager gjør ditt nye solcelleanlegg komplett. Det håndterer av- og påkopling til kraftnettet automatisk. React kan leveres med 3x 2 kWh batterimoduler, med en effekt på 3,6-4,6 kW.

Hjemmelader: ABBs nye, raske hjemmelader for elektriske biler er ment for privat bruk og kan enkelt installeres i det elektriske systemet hjemme og integreres i et byggautomatiseringssystem. Den veggmonterte vekselstrømsladeren har en nominell effekt på 3,7 eller 7,5 kW. Det kan også leveres en 22 kW-versjon.

Teknologidirektør Håvard Devold i ABB kommer til å holde et innlegg i sesjonen «Fornybar kraft, Norges konkurransefortrinn» om teknologiutvikling, energiomstilling og utveksling av kraft med utlandet, 24. november kl. 09.10 i Folkets Hus.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 135 000 ansatte. www.abb.noDette rommet er fullutstyrt med ABBs byggautomasjonsløsning Free@home.ABBs React (hvit boks) er en kombinert solinverter og energilager.


ABBs nye hjemmelader for elektriske biler

SøkKONTAKT OSS

 • For mer informasjon:
 • Helene Günther Merg
 • Informasjonsdirektør
  Tlf. 22 87 46 30
  Mobil: 90 77 00 78
 • Peter Tubaas
 • Informasjonssjef
  Tlf. 22 87 46 33
  Mobil 91 70 55 31