Lynhurtig robotservice på Bornholm

2016-07-04 - Bornholms Konservesfabrik fik på under 24 timer besøg af ABB’s servicetekniker, da en robot nedlagde arbejdet.

Alle ved, at Bornholm er den dejligste ferieø. Men om det var derfor, at en robot på Bornholm Konservesfabrik pludselig tog sig en pause midt i arbejdstiden er uvist. Det var i hvert fald et problem for fabrikken, for nu kørte kun én ud af to palletizers, og produktionen var halveret.

Selvom Danmarks østligste punkt er et skønt rejsemål, kan afstanden til fastlandet nemt give udfordringer, hvis du har en fabrik med driftsstop.

Så da telefonen ringede hos ABB’s servicesælger Ebbe D. Højlund midt i et møde, kunne det kun gå for langsomt med at komme hjem, pakke en kuffert og vende bilen mod færgen. Der var nemlig ingen rejseklare serviceteknikere, så Ebbe, der før salgsjobbet i en lang årrække var tekniker hos ABB, fik fornøjelsen af igen at trække i arbejdstøjet.

På under 24 timer nåede Ebbe frem, fiksede robotten og lavede service på alle fabrikkens tre fire-aksede ABB-robotter, når han nu alligevel var der. En service bestående af udskiftning af batterier, filtre og olie, der egentlig var planlagt til at skulle foregå i sommerferien.

- Det viste sig, at det var målerkortet, der var brændt af. Fabrikken havde tidligere haft nogle periodiske problemer med robotten, som var gået i sig selv igen. Men det betyder sjældent, at det ikke kommer igen, forklarer servicesælger Ebbe D. Højlund.

Selvom Ebbe var på arbejde under sit besøg på solskinsøen, nåede han skam også at få bornholmernes velkendte gæstfrihed at føle. De rare damer i produktionen gav nemlig både flinke smil og dejlig kaffe.

Sikret med serviceaftale
- For at sikre sig mod ufrivillig ferie til robotterne i fremtiden har Bornholms Konservesfabrik lavet en aftale med ABB om periodisk service hvert andet år. For selvom det måske kan virke en smule bekosteligt at få fast besøg af en servicetekniker på Bornholm, er det endnu dyrere at få driftsstop, fortæller teknisk leder Per Bertelsen fra Bornholms Konservesfabrik.

Kendt fra frokostbordet
Der er nok ikke mange danskere, der aldrig har sat tænderne i en mad med torskerogn fra Bornholms Konservesfabrik. Du ved den med blåt plastlåg og navnetrækket med kongekronen. Eller de lækre kippers! Siden 1915 har fabrikken nemlig produceret og leveret fiskekonserves til både Det Kongelige Danske Hof og andet godtfolk, og i dag er de intet mindre end en af de største leverandører af fiskekonserves i hele Norden.

Bornholms A/S
Bornholms A/S har siden 1915 produceret og udviklet fiskekonserves i Nexø på østkysten af Bornholm. Der har helt fra virksomhedens start været fokus på kvalitet og godt industrielt håndværk. Et princip der betyder, at Bornholms A/S i dag er mærkevareleverandør inden for fiskekonservesprodukter, og er blandt de største leverandører af fiskekonserves i hele Norden.

SøgKONTAKT OS