АББ и Майкрософт ще си партнират в трансформацията на дигиталната промишленост

2016-10-04 - Цюрих, Швейцария и Редмонд, Вашингтон, 4 Октомври, 2016
АББ и Майкрософт обявиха днес стратегическо партньорство, с което подпомагат клиенти в промишлената сфера, като им дават възможност да добавят стойност чрез дигитални решения. Клиентите ще се възползват от уникалната комбинация между интелигентната облачна система на Майкрософт Azure, дълбоките познания на АББ в сферата и широкото портфолио от индустриални решения на технологичния лидер.

Партньорството се ангажира изцяло в подсилване на дигиталната трансформация в сегменти като роботика, морска и пристанищна индустрия, електромобили и възобновяема енергия. Чрез избора на Mайкрософт Azure като интегрирана облачна платформа за свързаност, клиентите на АББ ще имат достъп до нов модел предприятие с облачна инфраструктура, което се възползва от милиарди долари инвестиции.

„Заедно с АББ ние доставяме на промишлените си клиенти цифрова технология и облачна платформа, с която да дадат още повече тласък на всяка личност, екип и бизнес система в рамките организацията, така че да се генерират нови идеи и да се вземат все по-бързо решения. Всичко това от своя страна довежда до растеж и нови възможности“, казва Сатя Надела, Главен изпълнителен директор на Майкрософт.

„Това партньорство ще предостави уникални предимства за нашите клиенти в сферата на комуналните услуги, промишлеността, транспорта и инфраструктурата, което се дължи на обединената сила на АББ и Майкрософт“, Главен изпълнителен директор на АББ, Улрих Спийсхофер. „Въз основа на нашата инсталирана база от над 70 млн. свързани устройства и повече от 70 хил. дигитални системи за контрол, следващата стъпка е изграждането на една от най-големите световни индустриални облачни платформи.“

Новото решение „ABB Ability“, обявено днес, съчетава портфолиото на АББ от дигитални решения и услуги във всички клиентски сегменти, затвърждавайки лидерската позиция на АББ в Четвъртата индустриална революция. Новата интегрирана облачна платформа на АББ ще бъде ключов фактор за „ABB Ability“ и се очаква да създаде огромна, отворена, дигитална промишлена екосистема за клиентите, партньорите, доставчиците и предприемачите.

Заедно, АББ и Майкрософт ще ускорят дигиталните решения, които усъвършенстват производителността на клиентите чрез увеличаване на непрекъснатата работа, скорост и рентабилност. Със стандартизирането на АББ платформата в Azure и разширяването на лидерството си в енергетиката и Четвъртата индустриална революция, компанията ще има пълно преимущество чрез достъпа до услуги “Azure” като “Azure IoT Suite“ и „Cortana Intelligence Suite”, чрез които ще се възползва от практическа информация, събирана от всички нива – от всяко устройство, до всяка система, всяко предприятия, всеки облак.

АББ и Майкрософт имат дълга история на успешно сътрудничество. Доставяли са трансформационни решения „от край до край“ за клиенти от различни индустрии, включително роботика, интелигентни мрежи, пристанищна и морска индустрия, електромобили и инфраструктура за зареждане.

За АББ
АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен световен лидер в продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. През последните повече от четири десетилетия, АББ създава бъдещето на промишлената дигитализация. С повече от 70 милиона устройства свързани в мрежа от над 70 000 инсталирани системи за управление във всички сегменти на нашите клиенти, АББ е лидер в Енергийната и Четвъртата Индустриална Революции. С наследство от над 130 години, АББ оперира в повече от 100 държави с около 135 000 служители. www.abb.com

За Майкрософт
Майкрософт(Nasdaq “MSFT” @Microsoft) е лидер сред първите в света компании, предлагащи платформи и продуктивност в сферата на облачните системи, и мисията и е да даде възможност на всеки човек и всяка организация на земята да постигне още повече. Майкрософт е търговска марка, част от групата компании Майкрософт.

Важна съобщение относно предстояща информация
Това съобщение към пресата включва прогнозна информация и изявления. Тези очаквания, оценки и прогнози най-общо могат да бъдат разпознати чрез твърдения съдържащи думи като „очаква“, „прогнозира“, „цели“, „планува“, „най-вероятно“, „възнамерява“ или други подобни изрази. И все пак, има много неизвестни обстоятелства и рискове, част от които са извън обсега на нашият контрол и които може да се окаже, че влияят и променят предварително зададените прогнози и изявления в това съобщение към медиите, както и които могат да попречат постигането на някои от целите или дори на всички. Въпреки че АББ вярва, че очакванията и прогнозите, които прави се основават на разумни и основателни предположения, то не може да даде гаранция, че те все пак ще бъдат изпълнени.

SearchCONTACT US

  • Информация за страницата:
  • Връзка с медиите в АББ
  • Сансвато Дас, Антонио Лиджи, Доменико Трунцелито, Сандра Виснер
    +41 43 317 65 68