ABB:s traineeprogram vinner första pris

ABB:s traineeprogram på första plats när studenter rankar de nordiska företagens traineeprogram. Teknikföretaget går från tredje till första plats på endast ett år.
Då 363 utvalda studenter från Sveriges universitet och högskolor röstade fram vilket traineeprogram de helst vill delta i, kom ABB på första plats.

Priset delades ut på Nordens största traineekonferens, ”Traineedagen”, i Stockholm i fredags av Traineeguiden.se. Det är den mest populära webbsajten för de nordiska traineeprogrammen. Utmärkelsen togs emot av Louise Jonsson, traineeansvarig på ABB Sverige, tillsammans med traineekoordinator Åsa Linder från ABB i Ludvika, samt sex av företagets traineer.

”Det är fantastiskt roligt att vi tog hem förstaplatsen. ABB:s unika upplägg med fast anställning från första dagen där traineerna själva väljer såväl sina tre praktikplatser inom företaget samt var de vill arbeta framöver, lockar många. Dessutom får alla traineer jobba utomlands tre till sex månader”, säger Åsa Jackson, personaldirektör för ABB Sverige.


Från vänster: Wilhelm Leissner, Karin Ly, Ragnhild Ljunggren, Louise Jonsson (traineeansvarig), Åsa Linder (traineekoordinator), Anna Björkman, Karin Lundbom, Jacky Lee


”Vårt traineeprogram är väletablerat och har betytt mycket för Sveriges näringsliv. Vi förnyar och utvecklar ständigt traineeprogrammet och anpassar det till dagens studenter och omvärldens utmaningar. Vi vet att många unga vill bidra till det hållbara samhället, något som hela ABB-koncernen arbetar med varje dag”.

Om undersökningen
Det är första gången Traineepriset delas ut. Traineeguiden.se som står bakom priset har följt den svenska traineemarknaden i elva år och rankat de populäraste traineeprogrammen de senaste tre åren. Sedan 2006 genomför Traineeguiden.se tillsammans med Civilekonomerna certifiering av traineeprogram. Traineepriset delas ut till de företag som har de populäraste traineeprogrammen enligt svenska toppstudenter. Undersökningen genomfördes av Traineeguiden.se som frågade samtliga 363 sistaårsstudenter som deltog på Traineedagen vilka företag de är mest intresserade av att gå traineeprogram hos.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

För mer information, kontakta:
ABB Sverige:
Christine Gunnarsson, presschef
021-32 32 32
press@se.abb.com

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube


Sök