АББ доставя роботи за експлоатация при тежки условия на завод за кранове и смесители в Севлиево

Четири робота IRB 4600 на АББ ще помагат на „Идеал Стандарт Видима” да подобри качеството на своето производство и да осигури по-безопасна среда на служителите си

Първото внедряване на IRB 4600 роботи в България ще подпомогне постигането на ефективен и сигурен процес, изолирайки мръсната част на производството на нашите клиенти в метални контейнери. Инсталацията ще гарантира високата производителност на завода, без да застрашава здравето на служителите. Новите инсталирани роботи позволяват много гъвкав процес при подмяна на шкурката и всяка друга част.

Всичките четири робота, монтирани в производствената база на „Идеал Стандарт” в Севлиево, работят в частично изолирана метална клетка и провеждат линейно шлифоване на излятите кранове и смесители с цел да отстранят така наречените „мустаци” след процеса на леене. IRB 4600 на АББ е високо продуктивен робот с общо предназначение, оптимизиран за кратки времеви цикли, където компактните роботи могат да помогнат за създаването на клетки с висока плътност.

“АББ предостави една високо усъвършенствана технология, функционираща при сурови работни условия и извършваща операции, които са потенциално опасни за хората. Вярвам, че тези роботи драстично ще увеличат обема на всички произвеждани кранове и смесители, както и общата производителност на завода”, заяви Красимир Обретенов, управител на „Елтроник ООД”, подизпълнител на „Идеал Стандарт” в Севлиево, България.

Работен обхват на IRB 4600
Роботът IRB 4600 гарантира най-високо ниво на прецизност и управление на движението на пазара и кратки времеви цикли (до 20-25% по-кратко време на цикъл от предшествениците му). Роботът също така е и сертифициран по IP67 и проектиран за работа в изключително тежки условия, което идеално отговаря на нуждите на нашия клиент. Компактният размер, малкият радиус на изнасяне на основата около ос 1 (axis1), фината ставна връзка зад ос 3(axis3), малки „стави“, долни и горни „рамена“, както и компактната „китка“ – всички тези характеристики допринасят за това този робот да е най-компактният в класа си.

“Ние предоставихме съвършено подходящо продуктово решение на „Идеал Стандарт”, което доведе до по-добри производствени капацитети и по-безопасна работна среда. Роботите на АББ разполагат с най-всеобхватната защитна програма на пазара, която е усъвършенствана още повече в серията IRB4600 и доставя допълнителна стойност на нашите клиенти”, сподели Екехард Нойрайтер, изпълнителен директор на АББ в България.

„Идеал Стандарт” е частно дружество с централен офис в Белгия и независимо присъствие в Европа, Близкия Изток и Африка. Компанията развива дейност в над 30 държави и разполага с повече от 10 000 служители. Портфолиото на компанията включва широка продуктова гама от висококачествен керамичен санитарен фаянс, кранове и душ системи, решения за банята и уелнес продукти, както и обзавеждане и аксесоари.

АББ е водещ доставчик на индустриални роботи и софтуер, оборудване и цялостни решения за приложения за роботи. Развиваме дейност в 53 държави и сме монтирали над 300 000 робота, поддържани от най-обширната сервизна мрежа и предлагане в индустрията.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 125-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 135 000 служители.
Робот IRB 4600

SearchCONTACT US