ABB och kinesiska BYD bildar global allians inom energilagringslösningar för en bättre värld

2014-09-05 - Strategiskt samarbete stärker banden mellan BYD, Kinas ledande energilagringsföretag och pionjär inom elfordon, och ABB
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, och BYD Co. Ltd., presenterade idag ett strategiskt samarbete för att gemensamt utveckla nya lösningar för energilagring baserat på de två företagens kompletterande styrkor.

ABB:s ledande produkter och teknik för energilagring för elnät, laddning av elbilar och integrerade marina system i kombination med BYD:s kunskap inom batteriteknik kan ge nya lösningar för världens energilagringsbehov. Det nya samarbetet kommer att påskynda utvecklingen av nya lösningar för elbilsladdning, förnybara energislag samt energilagring i både on- och off grid-system, såväl som batteri- och energilagringslösningar i det snabbväxande marina segmentet.

”Vi är glada att kunna bygga vidare på våra gemensamma framgångar och bredda vårt utmärkta samarbete med BYD. Detta nästa steg för två ledande företag med starkt kompletterande expertis och marknadsnärvaro inom energilagring närmare varandra”, sa Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB. ”Med detta nästa steg i vårt framgångsrika partnersamarbete lever vi upp till vårt löfte ”Power and productivity for a better world” inom energi, industri, transport och infrastruktur.”

Samarbetet fokuserar på följande applikationer:


    · Nätansluten energilagring

    · Mikronätsapplikationer

    · Solkraft

    · Applikationer för marin industri


ABB är en av världens ledande leverantörer av kraftelektronik och energilagringssystem för energiföretag, industri, transport och infrastruktur. Under 2014 lanserade ABB sina snabbladdare för elbilar i Kina och levererade DC-snabbladdare till den nya elbilen Denza, utvecklad av ett samriskföretag mellan BYD och Daimler.

ABB är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare. ABB har en omfattande verksamhet i Kina, inklusive forskning och utveckling, tillverkning, försäljning och service, med totalt 19 000 medarbetare, 36 lokala bolag samt sälj- och serviceenheter i 90 städer.

BYD är ett ledande kinesiskt teknikföretag specialiserat på industriell IT-teknik, inklusive laddningsbara batterier, mobiltelefoner, IT-komponenter och montering, konventionella och eldrivna bilar samt nya energiprodukter med unik teknik såsom solkraftsstationer, energilagringsstationer, LED, eldrivna gaffeltruckar, m.fl. BYD sysselsätter för närvarande mer än 180 000 medarbetare och äger 12 industriparker om sammanlagt 15 miljoner m2 i Shenzhen, Beijing, Shanghai, Xi'an, Changsha, Huizhou och Nanjing tvärs över Kina. Företaget har filialer och kontor runt om i världen, i USA, Europa, Japan, Hongkong och andra regioner.

För mer information kontakta:
ABB Group Media Relations:
Thomas Schmidt; Antonio Ligi
Switzerland: Tel. +41 43 317 7111
media.relations@ch.abb.com
http://twitter.com/ABBcomms

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på TwitterFölj oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube


BILDER FÖR NEDLADDNING: