Loviisaan uudet generaattorikatkaisijat

Uutinen on julkaistu ABB Oy:n power-asiakaslehden numerossa 1/2017.ABB on asentanut Loviisan ydinvoimalan kaikkiin neljään yksikköön uudet generaattorikatkaisijat. Ne korvaavat alkuperäiset, teknisen käyttöikänsä päähän tulleet katkaisijat. Uudistus parantaa ydinvoimalayksikköjen käytettävyyttä sekä turvallisuutta.

Uusina ominaisuuksina katkaisijoissa ovat online-kunnonvalvonta sekä lämpötilan mittaus kiskostosta. Niiden mitoituksessa on ennakoitu laitoksen tehon mahdollinen nosto: katkaisijoiden nimellisteho on 13 kiloampeeria. Huoltovälit pitenevät nykyisestä noin seitsemästä vuodesta 20 vuoteen.

Fortum valitsi ABB:n projektiin korkean laadun ja luotettavuuden sekä aiempien hyvien yhteistyökokemusten perusteella. Oleellista oli kyky hoitaa asennukset erittäin haastavan aikataulun puitteissa, työturvallisuudesta tinkimättä.

”ABB oli kilpailukykyisin teknis-taloudellisessa vertailussa. Meille oli tärkeää myös, että yhteyshenkilömme tunsi laitteet ja oli tavoitettavissa”, Group Manager Antti Inkala Fortumilta sanoo.

Haku