ABB valaisee maailman ensimmäisen 3D-tulostetun ‘tulevaisuuden toimiston’

2016-10-13 - Älykkäät rakennusratkaisut ovat osa Dubain innovatiivisen konseptin toteutusta
Maailman ensimmäinen 3D-tulostettu ’tulevaisuuden toimisto’ avattiin Dubaissa 31.5.2016. Innovatiivisessa tulevaisuuden toimistorakennuksessa on käytössä ABB:n älykästä rakennusteknologiaa. ABB toimitti rakennukseen valaistuksen ohjauksen, maadoitus- ja ylijännitesuojauksen, pää- ja alasähkökeskukset, asennuskalusteet ja kaapelin hallintajärjestelmän.

KNX on kansainvälinen taloautomaatiojärjestelmä kotien ja rakennusten ohjaukseen. KNX-taloautomaatio lisää mukavuutta ja käytettävyyttä. Järjestelmällä voi etäohjata tabletin avulla esimerkiksi valaistuksen kirkkautta, väriä ja tunnelmaa tilanteen mukaan. KNX-järjestelmän valaistuksen ohjauksen avulla rakennuksen energiankulutusta voidaan leikata jopa 25 %. ABB toimitti 3D-tulostettuun toimistoon ABB i-bus KNX Intelligent Lightning Control -järjestelmän.

”Teknologiajohtaja ABB on ylpeä roolistaan tässä merkittävässä projektissa. ’Tulevaisuuden toimisto’ on näyteikkuna uusille rakennusprojekteille. Hyvin muotoillut ABB:n asennuskalusteet sopivat rakennuksen designiin ja korostavat sen esteettisyyttä. ABB on erikoistunut tarjoamaan sähkön suojaus- ja ohjausjärjestelmiä sekä asennuskalusteita ja -tarvikkeita eri rakennustyyppeihin. Olemme ylpeitä kyvystämme räätälöidä älykkäitä rakennusratkaisujamme laajasti erilaisiin tarpeisiin. Tämä vie innovaatiot uudelle tasolle ja on linjassa oman teknologiastrategiamme kanssa”, kertoo ABB:n Building Products –liiketoiminnan johtaja Mike Mustapha.

Rakennuksen tulostamiseen käytetty 3D-tulostin on noin 6 metriä korkea, 37 metriä pitkä ja 12 metriä leveä. Toimisto rakennettiin vain kahdessa viikossa ja materiaalina käytettiin erityistä sementtisekoitusta. Toimistorakennuksessa hyödynnettiin innovatiivisia ratkaisuja energian säästämiseksi. Esimerkiksi kaihtimien automatisoitu ohjaus pitää rakennuksen viileänä suojaten suoralta auringon valolta.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden sekä liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 100.

3D-tulostettu ’tulevaisuuden toimisto

HakuYHTEYDENOTTO