MAN vælger ABB’s hurtigladere til sit forsknings- og udviklingsanlæg

2017-02-09 - MAN Truck & Bus AG har valgt ABB’s e-bus hurtiglader til sin prøve stand for elbusser samt sit nye design på ladestationer, der blev vist på IAA-messen i Hannover i september.

ABB leverer hurtigladere for såkaldt depot- og opportunity-opladning af elbusser til MAN Truck & bus til firmaets nye e-bus forsknings- og udviklingsanlæg i München, Tyskland.

I juli 2016 annoncerede MAN Truck & Bus en serieproduktion af fuldt elektriske busser i 2019. Der er planlagt et pilotforsøg med e-busserne i 2018. Busserne er udviklet i MAN’s forsknings- og udviklings-anlæg i München ved hjælp af en prøvestand, som er udstyret med forskellige opladningsteknologier fra ABB.

- Energieffektivitet og bæredygtig transport er et centralt fokusområde i ABB’s Next Level-strategi, og vi er forpligtet til yderligere at fremme e-mobilitet, siger Robert Itschner, administrerende direktør for ABB Power Conversion.

- ABB tilbyder forskellige teknologier og løsninger til opladning af elektriske køretøjer, og vi er meget glade for, at MAN Truck & Bus har valgt vores hurtigladere til sit testanlæg.

MAN vil anvende ABB’s hurtigladere med et CCS2-stik i sit anlæg for depotopladningstest. Depotopladning anvendes ved endestationer, hvor busserne har et længere ophold. Efter EU-standardisering for opladning af elektriske køretøjer er det det samme stik, der anvendes til elbiler.

For opportunity-opladningstest vil ABB levere en ladestation med omvendt pantograf. Med den automatiserede tagforbindelse og en typisk opladningstid på tre til seks minutter giver opportunity-hurtigladesystemer mulighed for opladning ved endestop og kan nemt integreres i eksisterende busruter. ABB har leveret en ladestation i ”MAN-design”, der blev præsenteret på den førende internationale messe for mobilitet, transport og logistik i september 2016. Hurtigladeløsningerne er baseret på IEC 61.851-23, den internationale standard for hurtigopladning af elbiler. Dette betyder, at sikkerhedssystemerne er på plads, den elektriske opbygning er i overensstemmelse med reglerne, samt at systemarkitekturen og arbejdsprincipperne supporteres af et bredt udvalg af udbydere i fremtiden.

Både ABB og MAN Truck & Bus AG er projektpartnere i det europæiske initiativ til et e-bus afgiftssystem (eBusCS), der fremmer international standardisering af opladningsprocesser for elektriske busser for at fremme indførelsen af elektriske bussystemer i europæiske byer.

SøgKONTAKT OS