ABB skal oplade Scania el-busser i Östersund, Sverige

2017-05-15 - ABB skal levere to hurtigladere til Scania el-busser i Östersund, Sverige. Laderne er baseret på OppCharge, en åben forbindelse for automatisk opladning af el-busser fra en hvilken som helst producent og benytter en pantograf på infrastrukturen for at forbinde bus og ladestation.

Der startes tests i sidste kvartal 2017, hvor de to ABB HVC300P hurtigladere skal oplade seks helelektriske Scania busser. Forsøgene udføres i samarbejde med de offentlige myndigheder, herunder Östersund by, Krokom kommune, transportmyndighederne i Jämtland Härjedalen, det offentligt ejede forsyningsselskab Jämtkrat og Trafikverket.

Busserne betjenes af Nettbuss, et datterselskab til de Norske Statsbaner (NSB), der er det andet største busselskab i Norden. De to ladestationer bygges i hver sin ende af den 14 km lange hovedbuslinje, og giver strøm til seks busser. Med 10 minutters ladning vil busserne køre hvert kvarter med 100 ture hver dag. ABB’s hurtigopladere er forbundet til ”skyen” for at muliggøre fjerndiagnostik og styring samt modtage trådløse software opdateringer for at sikre maksimal tilgængelighed.

Östersund Kommune lavede separate udbud for busserne og deres ladeinfrastruktur. Dette blev muliggjort af OppCharge interfacet, som er foreneligt med en række busmodeller, herunder el-hybrider. I 2015 modtog Östersund ”European Mobility Week Award” som anerkendelse for kommunens arbejde med at sørge for bæredygtig transport i byen. Projektet med Scania og ABB udvider kommunens udvikling inden for bæredygtig transport.

”Indførelse af batteridrevne el-busser er rigtig spændende”, siger Anne Sörensson, projektleder hos Östersund kommune. ”De bidrager til at opnå vores mål om transport uden fossiler i 2030.”

Frank Muehlon, chef for ABB’s Global Business for Electric Vehicle Charging Infrastruture, siger: ”Vi er glade for at vinde projektet i Östersund samt samarbejdet med Scania, en højt respekteret busproducent. En vigtig del af vores strategi er at støtte åbne industriinterfaces som OppCharge, så ABB’s ladere kan benyttes af forskellige busproducenter nu og i fremtiden. Vi mener, dette er vigtigt for byer og aktører, der er interesseret i at elektrificere deres buspark.”

Det kolde klima i Östersund gør det til en optimal testmulighed for ABB’s hurtigladere, som er designet til at være driftsikre i ekstreme miljøer.

Anna Carmo e Silva, chef for Scania Buses and Coaches, siger: ”Med sæsonbestemt klima - kolde vintre og moderat varme somre, er Östersund det ideelle sted til test af ydeevnen i faktisk drift. Testene af en del af den igangværende udvikling af elbusser.”

ABB leverer teknologisk førende lade-løsninger til bæredygtig mobilitet og har siden 2010 solgt ca. 5.000 hurtigladere verden over til personbiler. I løbet af det seneste år har ABB idriftsat OppCharge ladere til hybrid og rene elbusser i Bertrange (Luxembourg), Luxembourg by, Gøteborg (Sverige) og Namur (Belgien).

Om ABB’s busopladere

  • Nem at integrere i eksisterende buslinjer (en omvendt strømaftager muliggør anvendelse af et prisvenligt lavvægts-interface på taget af bussen)
  • Modulopbygget design med en opladningseffekt på 150 kW, 300 kW, 450 kW eller 600 kW
  • ABB’s udvalg af dokumenterede tilslutningsfunktioner giver maksimal tilgængelighed, høj oppetid og hurtig service
  • Baseret på OppCharge og IEC 61851-23, som er den internationale standard for hurtigopladning af elektriske køretøjer, der sikrer, at relevante sikkerhedssystemer er på plads, den elektriske konstruktion overholder forskrifterne, og systemarkitekturen samt arbejdsprincippet fremadrettet understøttes af de fleste bilfabrikater.

Læs mere om OppCharge på www.oppcharge.org


ABB I DANMARK:

ABB er et førende globalt teknologiselskab inden for elektrificeringsprodukter, robotter, industriel automation og smarte elnet, som betjener kunder inden for energi, industri samt transport og infrastruktur globalt. I mere end fire årtier har ABB drevet udviklingen af fremtidens industrielle digitalisering.

Med mere end 70 millioner enheder koblet sammen gennem en installeret base på mere end 70.000 kontrolsystemer på tværs af alle kundesegmenter, er ABB ideelt positioneret overfor energitransformationen og den fjerde industrielle revolution.
ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 135.000 medarbejdere. I Danmark tæller ABB ca. 500 medarbejdere.

Om Scania

Scania er en førende leverandør af transportløsninger. Sammen med vores partnere og kunder driver vi skiftet mod et bæredygtigt transportsystem. I 2016 leverede vi 73.100 lastbiler, 8.300 busser samt 7.800 industri- og bådmotorer til vores kunder. Nettoomsætningen beløb sig til næsten SEK 104 mia., heraf var ca. 20% service-relateret. Grundlagt i 1891, driver Scania nu forretning i mere end 100 lande og beskæftiger ca. 46.000 mennesker. Forskning og udvikling er koncentreret i Sverige med afdelinger i Brasilien og Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika og Asien med regionale produktionscentre i Afrika, Asien og Eurasien. Scania er del af Volkswagen Truck & Bus GmbH. For yderligere oplysninger gå til www.scania.com.

SøgKONTAKT OS