Ny divisionschef för ABB Process Automation i Sverige

2012-11-30 - Håkan Nytorp, 53, har utsetts till ny chef för divisionen ABB Process Automation i Sverige från den 1 april 2013.
Han ersätter Erik Oja som blir chef för ABB Process Automation i region Norra Asien.

Håkan Nytorp har arbetat inom ABB sedan 1987 och haft en rad befattningar inom de globala affärsenheterna Control Technologies och Papper & Massa i Australien, Thailand och Singapore. Han är för närvarande chef för region Sydasien samt Indien för den globala affärsenheten Control Technologies.

Han kommer att ingå i den svenska ledningsgruppen och rapportera till Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

"Efter att ha arbetat många år utomlands ser jag fram emot att bidra med min internationella erfarenhet inom området. Det blir spännande att fortsätta utveckla affärerna och arbeta för en stark tillväxt tillsammans med teamet inom divisionen. Det ska också bli kul att tillsammans med familjen återvända till Sverige”, säger Håkan Nytorp.

Då Erik Oja övergår till sin nya roll redan den 1 december 2012 kommer Pär Gustafsson att vara tillförordnad divisionschef från samma datum till den 1 april, 2013. Pär Gustafsson är för närvarande chef för ABB-enheten Force Measurement och kommer att ha kvar denna roll under sin tid som tillförordnad divisionschef.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

För mer information, kontakta
ABB Sverige
Christine Gunnarsson, presschef
Tel. 021-32 32 32
press@se.abb.com

Håkan Nytorp

SökBILDER FÖR NEDLADDNING