ABB Mining User Conference 2017 i Stockholm, 2-6 maj

2017-05-23 - ABB Mining User Conference, som genomfördes i början på maj i Stockholm, samlade drygt 140 deltagare från hela världen – alla med ambitionen att lära sig mer om dagens och morgondagens lösningar för att lyfta gruvindustrin till nästa nivå. Konferensen spände över 4 dagar, och innehöll ett 30-tal tekniska presentationer och genomgångar samt besök på ABB Corporate Research i Västerås och till Boliden’s moderna gruva i Garpenberg.
"Det var mycket inspirerande att i dessa utmanande tider se engagemanget, nätverkandet och viljan att både ta till sig och förmedla kunskaper och erfarenheter bland våra kunder och partners i gruvindustrin”, säger Frederik Esterhuizen, värd för evenemanget. Detta var den 10:e upplagan av Mining User Conference och första gången eventet arrangerades i Sverige.

Utvärderingen från våra kunder var mycket positiv, konferensen ansågs mycket givande med bedömningen 8.4 på en skala från 1 till 10. De sessioner som ansågs mest givande var demopresentationer av befintliga lösningar samt stationer som gav exempel på nya ideer och teknologier som kommer att påverka gruvindustrin i framtiden, såsom virtual och augmented reality. ABB:s digitala lösningar, med ABB Ability i spetsen, hade en framskjuten plats i agendan.

Vid konferensen provades också ett nytt digitalt verktyg for utvärdering i realtid av alla presentationer. Direkt efter varje föredrag kunde gästerna betygsätta presentationen och dess användbarhet – en moderator kunde omdelbart se resultatet. Den här webbaserade lösningen var enkel att använda och fungerade alldeles utmärkt.

Efter att konferensen avslutats, gavs möjligheten för våra internationella gäster att under lördagen se Stockholms skärgård via en båttur till Vaxholm med guidning runt Vaxholms Kapell. En dag som också bjöd på sol och 15 graders värme i den så annars kalla maj-månaden.SökKONTAKTA OSS