ABB vinner ordre verdt 100 millioner dollar for oppgradering av historisk HVDC-forbindelse i USA

2017-01-11 - Oppgradering av omformerstasjonen vil gjøre den 46 år gamle kraftforbindelsen Pacific Intertie mer pålitelig.

ABB har vunnet en ordre verdt mer enn 100 millioner dollar fra Los Angeles Department of Water and Power (LADWP) for å modernisere eksisterende Sylmar HVDC (høyspennings likestrøm) omformerstasjon i California. Denne stasjonen er en viktig del av kraftforbindelsen mellom området Pacific Northwest og sørlige California som ble idriftssatt i 1970. Ordren ble bokført i fjerde kvartal 2016.Omformerstasjonen Sylmar, som ligger på nordsiden av Los Angeles, er den sørlige stasjonen i Pacific Intertie. Denne HVDC-forbindelsen er 1360 kilometer lang og kobles til omformerstasjonen Celilo i nærheten av Columbia River i Oregon. Høyspenningslinken langs Stillehavskysten overfører kraft fra Pacific Northwest til tre millioner husholdninger i Los Angeles-området. Normalt er strømflyten fra nord til sør, men om vinteren brukes betydelige mengder strøm til oppvarming i nord, mens sør krever mindre, og strømflyten blir reversert. The Pacific Intertie muliggjør strømflyt mellom det nordvestlige og sørlige California og bidrar til å balansere tilbud og etterspørsel.

- The Pacific Intertie var den første store HVDC-forbindelsen som ble installert i USA og har forsynt millioner av mennesker i USA med strøm i nesten femti år, sier Claudio Facchin, leder for divisjon Power Grids i ABB.

- Vi er fornøyde med å være tilbake i dette banebrytende prosjektet. Etter suksessen med Celilo vil Sylmar-oppgraderingen bidra til å sikre strømforsyningen samtidig som det gir større effektivitet og driftssikkerhet med eksepsjonelt god kontroll. ABB er en global leder innen HVDC, og dette prosjektet understreker vår forpliktelse til livslang service og støtte, et nøkkelelement i vår Next Level-strategi.

Digitalisering er et viktig element i oppgraderingen, gjennom installasjon av den nyeste versjonen av ABBs mest avanserte digitale kontroll- og beskyttelsessystem, MACH. Som annonsert tidligere, var omformerstasjonen Celilo i nordenden av forbindelsen den første installasjonen i verden med oppgradering til det nye kontrollsystemet. Andre viktige komponenter i oppgraderingen av Sylmar-stasjonen er AC- og DC-filtre, shunt-reaktorer samt måle- og hjelpeutstyr.

Det digitale MACH-systemet overvåker, kontrollerer og beskytter sofistikert maskinvare i stasjonen og administrerer tusenvis av operasjoner for å sikre høyest mulig pålitelighet. Det bidrar også til å beskytte kraftforbindelsen fra uventede forstyrrelser, som for eksempel lynnedslag. MACH fungerer som hjernen i HVDC-forbindelsen, designet for å kjøre døgnet rundt i flere tiår. Den omfatter avansert feilregistrering og fjernkontrollfunksjoner. ABBs MACH-system er verdens mest brukte kontrolløsning for HVDC og FACTS (fleksible vekselstrøms overføringssystemer) installasjoner, med over 1100 slike systemer i drift over hele verden.

Etter å ha vunnet kontrakten om å bidra til å bygge Pacific Intertie i 1965, har ABB i løpet av de 46 årene forbindelsen har vært i drift levert flere oppgraderinger for bedre ytelse og lengre levetid. Dette er ABBs sjette ordre for Pacific Intertie.

ABB lanserte sin banebrytende HVDC-teknologi for mer enn 60 år siden og har blitt tildelt over 110 HVDC-prosjekter, som representerer en samlet installert effekt på mer enn 120 000 megawatt. Det utgjør rundt halvparten av den globale installerte basen. ABB er fortsatt ledende innen teknologiutvikling på HVDC-området og er unikt posisjonert i kraftsektoren med egen produksjonskapasitet for alle sentrale komponenter i HVDC-systemer.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 135 000 ansatte. www.abb.no

SøkKONTAKT OSS

  • For mer informasjon:
  • Peter Tubaas
  • Informasjonssjef
    Tlf. 22 87 46 33
    Mobil 91 70 55 31